Skip to main content

Βόλος: Το κέρασμα συμμαθήτριας που λίγο έλειψε να σκοτώσει την 9χρονη

Το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

Ένα κομμάτι μπακλαβαδάκι λίγο έλειψε να σταθεί μοιραίο για την 9χρονη μαθήτρια στο Βελεστίνο της Μαγνησίας, αφού προκάλεσε αλλεργικό σοκ που την οδήγησε να νοσηλεύεται σήμερα στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τα πάντα ξεκίνησαν στο 2ο δημοτικό Βελεστίνου, όπου συμμαθήτρια του κοριτσιού κέρασε γλυκά επειδή γιόρταζε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία. Οι πληροφορίες λένε ότι το κοριτσάκι έχει ευαισθησία στις αλλεργίες. Μάλιστα επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Εντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 8χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του παιδιού, ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου πλήρωμα περιπολικού να προπορεύεται του ασθενοφόρου και να ανοίγει τον δρόμο μέχρι την Πολυμέρη.

Μάλιστα το παιδί υπέστη τρεις καρδιακές ανακοπές, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου να το επαναφέρουν, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων.