Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ FIFA ΣΤΟΝ ΑΡΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε στους «κιτρινόμαυρους» την ποινή καθώς έκρινε ότι δεν είχαν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην απόκτηση του Ντουρμισάι.

Απόφαση-σοκ έλαβε η FIFA σύμφωνα με την οποία ο Άρης δεν θα έχει τη δυνατότητα απόκτησης ή παραχώρησης ποδοσφαιριστών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους (θερινή 2020 και χειμερινή 2021).

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας κατέληξε πως τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ Άρης - ποσό περίπου 1,2 εκ. ευρώ - βαρύνουν και τη νέα εταιρεία, η οποία θα έπρεπε να ρυθμίσει/καλύψει τις οφειλές αυτές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Αντ’ αυτού, ο σύλλογος προχώρησε τον Ιανουάριο - με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που εξέδωσε το δελτίο - στον εξάμηνο δανεισμό του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό.

Ως εκ τούτου οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα έχουν το δικαίωμα ούτε να αγοράσουν, μα ούτε και να πουλήσουν παίκτες τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και σε επίπεδο νέων, μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Κι όλ’ αυτά τη στιγμή που στο τέλος της φετινής σεζόν, ολοκληρώνεται διψήφιος αριθμός συμβολαίων, με τον Φραν Βέλεθ να έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Προτάσεις ανανέωσης, χωρίς ωστόσο να ληφθεί τελεσίδικη απάντηση, είχαν γίνει στους Χαβιέ Ματίγια και Μπρούνο Γκάμα ενώ ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου μένουν και οι Ντάνιελ Λάρσον, Μπράουν Ιντέγε, Νικολά Ντιγκινί, Μιχάλι Κόρχουτ, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Χουλιάν Κουέστα, Μάρτιν Τόνσο, Ούγκο Σόουζα και Απόστολος Τσιλιγγίρης. Επιπλέον, ολοκληρώνεται και ο δανεισμός, από τη Ναντ, του Αμπού Μπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη κίνηση της ΠΑΕ Αρης θα είναι η προσφυγή της στο CAS, όπου θα αναζητήσει τη δικαίωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ