Skip to main content

Γώγος: Δεν είχαμε συζητήσει άνοιγμα των κέντρων περιποίησης νυχιών (vid)

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λειτουργία των καταστημάτων περιποίησης νυχιών

Αίσθηση προκάλεσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος αφού ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη λειτουργία των καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

«Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα. Είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια. Κατ’ αναλογία αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης», σημείωσε μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

«Δεν τέθηκε θέμα τέτοιο», υπογράμμισε ξανά ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής, σημείωσε πως «όλες οι κατηγορίες που πλήττονται σίγουρα έχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα σημαίνοντα, η στάση πρέπει να είναι σταθερή, τα πράγματα είναι δύσκολα. Η μικρή ύφεση που υπάρχει και σταθερά συνεχίζεται, αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Αν συμβεί οποιαδήποτε έξαρση τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα», τόνισε συγκεκριμένα καθιστώντας σαφές ότι πρέπει τα μέτρα να τηρούνται με ευλάβεια.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, πως υπάρχει μια στοιχειώδης βελτίωση, κάτι που αποτυπώνεται και στην εικόνα των ειδικών της επιτροπής. «Άρχισε να αχνοφαίνεται μια μείωση στα εξωτερικά ιατρεία που είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε συγκεκριμένα.