Skip to main content

Βόμβα: Η Τουρκία θα αφήνει τους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη!

Η τουρκική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, δηλαδή προς την Ελλάδα, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σαν να μην έφθανε η ούτως ή άλλως εκρηκτική κατάσταση στο μεταναστευτικό, έρχονται τα τελευταία νέα από την Τουρκία να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μετά από σύσκεψη  Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η τουρκική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, δηλαδή προς την Ελλάδα, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το όνομά του, ωστόσο, δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στην Ιντλίμπ της Συρίας και το ενδεχόμενο νέο κύμα προσφύγων προς την τουρκική επικράτεια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρακτορείο Reuters, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η τουρκική αστυνομία, ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή έχουν διαταγές να μην αποτρέψουν την αποχώρηση των προσφύγων από τα εδάφη της γειτονικής χώρας, κάτι που, αν ισχύει και επιβεβαιωθεί, θα φανεί στις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚ, Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες άλλο». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Ερντογάν επικοινώνησε με την αρχηγό του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ενημερώνοντάς την για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Τουρκίας.

Προσπαθούν να το μαζέψουν

Στη συνέχεια, το πρακτορείο Anadolu, σε μια προσπάθεια των γειτόνων να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, μετέδωσε νέα διαρροή αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν αλλάζει την πολιτική της στο προσφυγικό αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα αντέξει τις νέες πιέσεις από το Ιντλίμπ.

Είχε προηγηθεί η νέα επίθεση που δέχθηκαν από τον Άσαντ οι τουρκικές δυνάμεις μετρώντας 22 νεκρούς.