Skip to main content

Βομβαρδισμοί στη Συρία, σε τομείς που ελέγχουν τζιχαντιστές

Τη ζωή τους έχασαν 27 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά σε βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος σε περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 27 άμαχοι, ανάμεσά τους ένδεκα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος σε περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, τομείς που σφυροκοπούνται ασταμάτητα εδώ κι έναν μήνα, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Από την Κυριακή, επιδρομές του καθεστώτος και της Ρωσίας και τα πυρά του πυροβολικού στις περιοχές αυτές στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας στοίχισαν τη ζωή σε περίπου πενήντα αμάχους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, καθώς και τομείς στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια βρίσκεται στα χέρια τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία).

Το καθεστώς έχει ανακτήσει τον έλεγχο ενός κομματιού της νοτιοανατολικής Ιντλίμπ και του μεγαλύτερου μέρους των υπολοίπων τριών επαρχιών. Αν και η Δαμασκός δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την έναρξη επιχείρησης εναντίον της ΧΤΣ, κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς σε τομείς των τζιχαντιστών, ενώ από τα τέλη του Απριλίου βρίσκονται σε εξέλιξη χερσαίες μάχες που επέτρεψαν να περιέλθουν στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων τμήματα της νότιας Ιντλίμπ και της βόρειας Χάμας.