Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΑ

Η «ποσόστωση» του αντιπροέδρου της ΝΔ στις λίστες του κόμματος, η άνοδος του Μητσοτάκη πριν τη ΔΕΘ και τα σενάρια για τον Μαργαρίτη Σχοινά.

-Στους Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης είναι κοινό μυστικό ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Α' και Β' Θεσσαλονίκης (όπως και στην υπόλοιπη χώρα) κάποιες θέσεις έχουν «καπαρωθεί» από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έχει ξεσκονίσει τις λίστες των υποστηρικτών του για την αρχηγία του κόμματος και διατηρεί στενή σχέση με όλα εκείνα τα στελέχη που μπήκαν μπροστάρηδες στην εκστρατεία του. Ορισμένα από αυτά ήδη είναι στο «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό. Εδώ και καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται μια προσπάθεια να καταλήξει η «ομάδα Άδωνη» στους κατάλληλους υποψήφιους για τα δυο ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, έγιναν και προσεγγίσεις «γαλάζιων» στελεχών, προκειμένου να στηριχτούν από τη συγκεκριμένη «ομάδα». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μεταξύ αυτών είναι και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Εσχάτως, προβάλλει ως «πουλέν» του Άδωνη Γεωργιάδη, ο δικηγόρος, Νίκος Καραγιαννακίδης, για τη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης. Με γραφείο στην Αριστοτέλους, το οποίο χρησίμευσε για πολλές συγκεντρώσεις του κ. Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη όταν πάλευε για την αρχηγία της ΝΔ, ο κ. Καραγιαννακίδης ακούγεται ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος και ότι έχει εξασφαλίσει και τη στήριξη της «ομάδας». Για το δεύτερο κάποια στελέχη κοντά στον κ. Γεωργιάδη μας συνιστούσαν να μην είμαστε και τόσο σίγουροι... Αυτό που δεν αρνείται κανείς είναι η «ποσόστωση» του αντιπροέδρου στα ψηφοδέλτια...

-Για αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί επίσκεψη – αστραπή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως επρόκειτο να μεταβεί στη δυτική Μακεδονία. Οι φονικές πυρκαγιές όμως άλλαξαν όλο το πρόγραμμα του προέδρου. Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός είχε ετοιμαστεί, όμως από τις αρχές της εβδομάδας όλοι ήταν σίγουροι ότι με τέτοιες πυρκαγιές το πρόγραμμα του προέδρου επρόκειτο να τροποποιηθεί και η επίσκεψη να αναβληθεί. Το κριτήριο, ειδικά των προέδρων των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, αποδείχτηκε αλάνθαστο. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε, όμως θα γίνει αργότερα και σε χρόνο πριν τη ΔΕΘ, όπως πληροφορηθήκαμε. Από την άλλη ήδη σε συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, έχει δώσει μια γεύση των «γαλάζιων» εκδηλώσεων που θα προετοιμάσουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών και φόρουμ με συγκεκριμένη θεματολογία και... εκλεκτούς ομιλητές.

-Ξέρετε πότε να είστε σίγουροι αν κάποιος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Όταν είναι γυναίκα. Όποιος συνδυασμός δεν έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία θα τρέχει και δε θα προλαβαίνει. Σκεφτείτε ότι η ποσόστωση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι 40% και οι υποψήφιοι λιγότεροι σε σχέση με το 2014. Ευκαιρία για τις γυναίκες να ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κοινά, δεδομένου ότι οι πιθανότητες εκλογής αυξάνουν κατά πολύ. Μαθαίνουμε ότι πολλοί συνδυασμοί της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη μετρούν ήδη τις γυναίκες υποψήφιες προκειμένου να μην έχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Σε ορισμένους δήμους μάλιστα, με τον δήμαρχο να μετρά από δυο θητείες και πάνω και με οργανωμένη ομάδα, η επιλογή δυσκολεύει... Γι' αυτό άλλωστε και οι γυναικείες παρουσίες στα κοινά της Θεσσαλονίκης μαθαίνουμε ότι δέχονται «βροχή» προτάσεων. Και το θέμα με τις «πολύφερνες νύφες» είναι διακομματικό. Προσεχώς και ονόματα...

-Ερωτηματικό παραμένει αν θα επιστρέψει και με ποιο ρόλο στην εγχώρια πολιτική σκηνή ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς. Το όνομά του έχει ακουστεί για σχεδόν το σύνολο των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Στην ονοματολογία είναι από τα πρόσωπα που εμφανίζονται πιο συχνά. Είτε για ευρωβουλευτής, είτε για βουλευτής στο Επικρατείας της ΝΔ ή στην Α' Θεσσαλονίκης, είτε για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είτε για περιφερειάρχης, ο κ. Σχοινάς είναι από τα πρόσωπα που δεν περνούν απαρατήρητα. Ο ίδιος φέρεται να έχει βλέψεις για περαιτέρω καριέρα στις Βρυξέλλες, ενώ εσχάτως έχουν ακουστεί φήμες για «σύννεφα» στις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ. Όλα αυτά όμως αποτελούν φήμες και μέχρι να επιβεβαιωθούν κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ο ίδιος εκτός της δημοσιότητας (χωρίς να την επιδιώκει), απολαμβάνει πλέον και τις διακοπές του στη Φούρκα Χαλκιδικής, από όπου άλλωστε έλκει την καταγωγή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ