Skip to main content

Η ένθερμη υποστήριξη Γεωργιάδη στον Κυριάκο και τα ειδύλλια της ΝΔ

Η υποστήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης που στηρίζουν Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

-Πολύ ένθερμη η υποστήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο η δήλωση υποστήριξης και η προτροπή σε όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ακολουθήσουν την επιλογή Μητσοτάκη σήμερα. Δεν είναι μόνο το επιτελείο του στη Θεσσαλονίκη που τάχθηκε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο η κοινή εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη ανήμερα τα Θεοφάνεια. Μέχρι και τηλεφωνήματα προσωπικά ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έκανε για να συγκεντρώσει ψήφους. Αντιδήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που είναι γνωστό ότι θα ψηφίσει Μεϊμαράκη έλεγε ότι τρόμαξε όταν άκουσε στο τηλέφωνό του τη φωνή του Άδωνι να τον προτρέπει να ψηφίσει Μητσοτάκη. «Μα ξέρετε...» πρόλαβε να πει, αλλά ο πάντα χειμαρρώδης Άδωνις δεν του άφησε περιθώρια.

-Ένδεκα από τους δώδεκα υποψήφιους βουλευτές στη λίστα της ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης των εκλογών του Σεπτεμβρίου τάχθηκαν υπέρ Μεϊμαράκη. Έμεινε ο τελευταίος, Φάνης Παππάς, να στηρίζει Μητσοτάκη. Από τη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης υπέρ Μητσοτάκη τάχθηκαν οι δυο νεοεισελθόντες, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Σύνθια Σάπικα. Παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, που έκανε τα προξενιά με τη ΝΔ πήγε με τον κ. Μεϊμαράκη. Έτσι είναι οι πολιτικές σχέσεις. Δεν ισχύουν οι μαθηματικοί κανόνες...

-Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο οι εκλογές, στη ΝΔ έχουμε και τα ειδύλλια που συζητούνται ταυτοχρόνως. Εμείς θα περιοριστούμε στα δύο που έχουν αναφορά στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι... μυστικά (καλό είναι να το ξεκαθαρίζουμε άμεσα, μη μας πάθει και κανένας τίποτα). Ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, εθεάθη μετά της ανιψιάς του Ιβάν Σαββίδη, Σόνιας, σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Μακεδονίας στις γιορτές και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το... ζεύγος έδειχνε εξόχως ευτυχισμένο και ερωτευμένο. Ο πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, επίσης διανύει μέρες ευτυχίας στο πλευρό της περιφερειακής συμβούλου, Πόπης Καλαϊτζή. Μπορεί οι υποχρεώσεις να τους κρατούν μακριά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όμως τα φετινά Χριστούγεννα τα πέρασαν μαζί στο Μέτσοβο.

-Παρά τους πολλούς μνηστήρες για τις δύο θέσεις εμείς πάντως δεν είδαμε κανέναν από τους κατόχους τους να ανησυχεί ιδιαιτέρως. Μιλάμε για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μπήκε στο στόχαστρο πολλών στη διάρκεια των τριών μηνών της εκλογικής διαδικασίας του κόμματος. Και ο νέος πρόεδρος, όποιος κι αν είναι, θα ασχοληθεί μαζί του με το... καλημέρα. Ο ίδιος δε φαίνεται να έχει καμιά πρεμούρα, δεδομένου ότι υπάρχει κι ένα καταστατικό που δεν επιτρέπει ούτε στον πρόεδρο να τον αγγίξει. Άσε δηλαδή που πολλά μπορεί να ακούγονται δημοσίως, αλλά αυτά που έχουν ενδιαφέρον είναι συνήθως τα off the record. Τρεις μαθαίνουμε από την άλλη ότι είναι οι επίδοξοι αντικαταστάτες του Μηνά Σαμαντζίδη. Εμείς πάλι λέμε ότι δε θα τεθεί καν θέμα για τον πρόεδρο της Διοικούσας, σύμφωνα με τα όσα ακούμε από το στενό περιβάλλον και των δύο υποψήφιων προέδρων. Ρωτήσαμε πάντως αν υπάρχει κάποιος λόγος για να μπει ζήτημα και απάντηση δεν πήραμε. Μόνο ρεβανσισμοί και φιλοδοξίες; Έτσι σκέφτονται να οικοδομήσουν κάποιοι την καινούργια ΝΔ;