Skip to main content

Οι δήμαρχοι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και πάρκαραν παράνομα

Η εκδήλωση του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη, οι δήμαρχοι που παρκάρουν παράνομα, τα ταξίδια Παπά και η φιλανθρωπική δραστηριότητα του Αηδονόπουλου.

-Στην πιο εύκολη και συνάμα πιο δύσκολη ερώτηση θα δώσουν την απάντησή τους αύριο τα στελέχη του «Ποταμιού», από τη Θεσσαλονίκη. «Πού πάνε τα λεφτά μας;», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο WE, με κεντρικούς ομιλητές τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Δημήτρη Τσιόδρα, την περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και καθηγήτρια του ΑΠΘ, Νιόβη Παυλίδου και τον επιχειρηματία σε είδη ρουχισμού, Θεοχάρη Καζαντζίδη. Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τιμά συχνά πυκνά την πόλη μας και γενικότερα τη βόρεια Ελλάδα. Κάτι σαν περιοδεία, αφού τις προηγούμενες μέρες ήταν στην Κεντρική Μακεδονία και ακολούθησε η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έχει ενδιαφέρον η άποψη των στελεχών του κόμματος για το πού πηγαίνουν τα λεφτά μας, παρότι η προφανής απάντηση είναι σε μια... τρύπα, που δεν έχει πάτο.

-Το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης, που γνωρίζει το χειρότερο πρόσωπο της παράνομης στάθμευσης, της κατάληψης του δημόσιου χώρου και την ταλαιπωρία που περνούν τα άτομα με αναπηρία από την ασυνειδησία όσων παρκάρουν σε πεζοδρόμια, κλείνουν διαβάσεις, δε σέβονται κανέναν και τίποτα, εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με την αναλγησία εκείνων που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι οι πιο ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα. Των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και απέδειξαν με τη στάθμευση των οχημάτων τους όπου βρήκαν ότι δεν έχουν κανένα σεβασμό στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι οι ίδιοι που θα εκστομίζουν κορώνες περί αστικής κινητικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας στην επόμενη ημερίδα. Κι άντε από ευαισθησία δεν έχουν περίσσευμα, από υποχρεώσεις γνωρίζουν;

-Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέλαβε να κάνει τη σύγκριση ανάμεσα σε όσα δίνει η κυβέρνηση ως παροχές και σε όσα παίρνει. Και τα έκανε λιανά, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Τα στοιχεία που έδωσε σε σχετική ανακοίνωσή του καταλήγουν με ένα ωραίο συγκριτικό στοιχείο: Ο κ. Τσίπρας δίνει δυο φορές λιγότερα χρήματα σε παροχές από όσα έχει προϋπολογίσει να εισπράξει από νέους φόρους το 2017, από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που πολλαπλασιάζονται. Πόσο πιο απλά να το πει; Τα νούμερα που παραθέτει είναι αποστομωτικά.

-Το πρωί στη Φλωρεντία, το βράδυ στα Κουφάλια. Φάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και αεικίνητος. Στη Φλωρεντία πήγε για να στηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας να μπει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που εισάγει την καινοτομία στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στα Κουφάλια τον βρήκαμε λίγες ώρες αργότερα για να ενημερώσει τους αγρότες για το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων γεωργών. Και συνάμα μαθαίνουμε ότι τρέχει με τα νέα γραφεία της πρότυπης εταιρίας του, που δραστηριοποιείται -πού αλλού;- στον αγροτοδιατροφικό τομέα και μάλιστα είναι καινοτόμα και μια από τις δυο στην Ελλάδα στο είδος της. Οπότε όταν μιλάει για καινοτομία, νέες τεχνολογίες και ευρωπαϊκά προγράμματα προσπαθώντας να πείσει τους αγρότες να εκσυγχρονιστούν, μιλάει εκ πείρας...

-Το βάρος της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει σηκώσει ο Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος είναι η ψυχή των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια για τη στήριξη των αδύναμων και επιπλέον δίνει το παρών σε όλες τις διανομές ειδών πρώτης ανάγκης είτε σε άπορους, είτε σε ανήμπορους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του κ. Αηδονόπουλου δεν έχει περάσει από κανέναν απαρατήρητη και για όσους αναρωτιούνται «πού το πάει ο Χάρης;» (πολιτικά), η απάντηση δεν είναι κρυφή. Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι ο άνθρωπος και το δηλώνει ρητώς και κατηγορηματικώς εδώ και πολύ καιρό. Ανεξαρτήτως επιλογών του κόμματος από το οποίο προέρχεται και ανεξαρτήτως υποψηφιοτήτων. Το αποφάσισε, το δρομολόγησε, το παλεύει και δεν το κρύβει.