Skip to main content

Βορίδης από Πήλιο: Έτοιμο το ΥΠΕΣ για εκλογές – Υπάρχει εμπειρία (vid)

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για τη διενέργεια εκλογών και υπάρχει μεγάλη εμπειρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από την Αργαλαστή Πηλίου, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου.

Ο κ. Βορίδης είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για τη διενέργεια εκλογών και υπάρχει μεγάλη εμπειρία.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο επανεξέτασης της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία καταργεί το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η λειτουργική, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, με την αποφυγή ατέρμονων συζητήσεων για άσχετα θέματα.

Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρα αιχμές κατά των παρατάξεων του ΚΚΕ λέγοντας ότι γίνεται κατάχρηση από ορισμένες πλευρές της δυνατότητας που παρέχεται για εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης και κυρίως ψηφισμάτων.

«Είμαι ανοιχτός να συζητήσουμε τον εξορθολογισμό του πλαισίου, αλλά να μπορούν τα Δημοτικά Συμβούλια να είναι παραγωγικά», είπε.

Πηγή: gegonota.news