Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία σε καταστάσεις κακοκαιρίας πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση και στις ευθύνες για τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε τη συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση αλλά όπως είναι αναμενόμενο η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ