Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ (VID)

«Εμείς ως Κυβέρνηση δεν συζητάμε το lockdown, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους ελέγχους στις εκκλησίες μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Όργανα της Πολιτείας μπορεί να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους ναούς, όπως κάνουν σε όλους τους άλλους χώρους. Οι έλεγχοι δεν είναι καθολικοί, είναι δειγματοληπτικοί» ανέφερε.

«Μου φαίνεται λίγο παράξενο να μην συζητάμε για σημεία συγχρωτισμού, όπως οι πορείες. Έχουμε βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εκκλησίες. Αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικών προκαταλήψεων» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown. «Εμείς ως Κυβέρνηση δεν συζητάμε το lockdown, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής, για λόγους δικαιωμάτων, για λόγους κατανομής του βάρους. Η Γερμανία βρέθηκε στην ανάγκη να αγοράζει κλίνες ΜΕΘ από γειτονικές χώρες, επειδή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κακό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας η Γερμανία» είπε.

«Γιατί όχι στο lockdown; Όταν έχεις την λύση με το εμβόλιο, το οποίο παρέχεται δωρεάν και άμεσα την επόμενη ημέρα, όταν υπάρχει η δυνατότητα και η πλειονότητα των πολιτών έχει κάνει την επιλογή του εμβολιασμού, δεν μπορείς να μην επιτρέπεις την επαγγελματική δραστηριότητα του άλλου, να μην μπορεί να συμμετέχει σε πολιτιστικά αγαθά, να μην ασκεί τα πολιτικά δικαιώματα του, για μια μικρή μειοψηφία πολιτών που επιλέγει να μην εμβολιαστεί», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

«Την ευθύνη των μέτρων την έχει η Πολιτεία»

Γύρω από την συζήτηση πως πλέον δεν υιοθετούνται πλήρως οι εισηγήσεις της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για νέα μέτρα ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά. Πάντοτε την ευθύνη των μέτρων την έχει η πολιτική ηγεσία, η Πολιτεία. Όμως, το πώς διαμορφώνεται κάθε φορά το κανονιστικό σχέδιο είναι άλλη συζήτηση, διότι μπορεί αυτό να γίνει με διάφορους τρόπους. Προφανώς ακούει με πάρα πολλή προσοχή η Πολιτεία τι λέει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα, όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που συνεκτιμώνται από την Πολιτεία για την τελική θέση, όπως οι ατομικές ελευθερίες, το κανονιστικό πλαίσιο, οικονομικά ζητήματα και άλλα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ