Skip to main content

Βορίδης για Παππά: Υπάρχουν ποινικά ζητήματα, θα μιλήσει η δικαιοσύνη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και, μεταξύ άλλων, μίλησε για στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων

Τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τη συνομιλία, η οποία έλαβε χώρα το 2016 με τον Νίκο Παππά, σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «παρακράτος στο οποίο συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας διοικητικούς μηχανισμύς όπως η αστυνομία, χρησιμοποιούσαν προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει εξόντωση πολιτικών εκδοτών πολιτών που δεν ήταν αρεστοί στο καθεστώς. Μάλιστα, ο κ. Παππάς έχει συναινέσει στη χρήση στην προανακριτική αυτής της συνομιλίας», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια αναρωτήθηκε:

«Δεν πρέπει να ενεργήσουμε, για να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα; Έχει υπάρξει προηγούμενο υπουργός Δικαιοσύνης να καταγγέλεται από τέσσερις ανώτατους δικαστικούς λειτουργού; Έχει υπάρξει περίπτωση σύζυγος υπουργού να δίνει εντολές σε αξιωματικούς για ίδια υπόθεσή της;».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Εδώ δεν μιλάμε για πολιτική αντιδικία. Μιλάμε για στοχοποίηση Βγενόπουλου, Μαρινάκη, Κουρτάκη, Ράϊκού κ.α. Υπάρχουν ποινικά ζητήματα που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα. Ένα ζήτημα είναι η πολιτική αντιδικία που πρέπει να έχει όρια. Όταν όμως φτάνω επειδή δεν μπορώ να υπερασπιστώ τις ιδέες ο τρόπος που θέλω να ηγεμονεύσω είναι να εξοντώνεται και να δολοφονείται ποινικά, πολιτικά ηθικά και οικονομικά ο οποιοσδήποτε είναι άλλο πράγμα».