Skip to main content

Βορίδης για πυρόπληκτους: Άμεση στήριξη ύψους 600 ευρώ-Έως 6.000 οι αποζημιώσεις

Ο υπουργός προανήγγειλε τη μεταφορά χρημάτων στους δήμους σήμερα για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ για τους πυρόπληκτους.

Για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την καταβολή άμεσης οικονομικής ενίσχυσης μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Υπήρχαν ακραίες συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι υπήρχαν πάνω από 100 πυρκαγιές. Αντικειμενικά είναι ένα δύσκολο έργο. H απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτό το σημείο ο μηχανισμός εκκενώσεως και το 112 ήταν αποτελεσματικός. Δεν έχουν αναφερθεί και τραυματισμοί. Τα συστήματα λειτούργησαν», δήλωσε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα θα παρέμβει προκειμένου να δώσει άμεση στήριξη σε αυτούς που έχουν πληγεί. Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94 – 95 τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές στη περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυροπλήκτους με ποσά έως 6.000 € και τις επιχειρήσεις με 8.000 € και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι», δήλωσε στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «είναι το 80% το οποίο καταβάλλεται με 20% δυνατότητα λήψης δανείου, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ».