Skip to main content

Βορίδης: Η Ευρώπη μετατρέπεται σε σημαντικό προμηθευτή στην αγορά ενέργειας

O υπουργός τόνισε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού για προσωρινό πλαφόν στην τιμή του αερίου έρχεται ως αποτέλεσμα της διαταραχής στην αγορά ενέργειας.

Η Ευρώπη γίνεται ένας πολύ σημαντικός προμηθευτής στην αγορά ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην αγορά ενέργειας υπάρχει μια διαταραχή και ενέχει υπερβολικούς κινδύνους, γι’ αυτό και η πρόταση του πρωθυπουργού να μπει προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανέφερε στο ραδιοφώνο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρέπει να έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιδότηση καυσίμων

Έκπτωση φόρου 3% για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος 2021 έως τις 29 Ιουλίου 2022 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στην οποία ενσωματώνονται τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση αναφορικά με την επιδότηση αγοράς καυσίμων για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και εκμεταλλευτές ταξί.

Επιπλέον, προβλέπεται μη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει φόρος έως 100 ευρώ.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι το ποσό της επιδότησης καυσίμων μπορεί να προσαυξάνεται έως 5 ευρώ για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έναντι της πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό.