Skip to main content

Βορίδης: Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας-Ξεπουλήσατε τη Μακεδονία

Ο Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός που συνεχίζει την παράδοση του μακεδονισμού της αριστεράς, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας και τόσες μέρες η επιχειρηματολογία σας είναι πιο σκοπιανή από τους σκοπιανούς» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης κατά τη συζήτηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην Ολομέλεια της Βουλής, πυροδοτώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποφράδα ημέρα που κοροϊδέψατε τον λαό τάζοντάς του ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναφέρετε την 13 – 14η σύνταξη, ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό και βέβαια σας πίστεψαν οι έλληνες και σας εξέλεξαν γι αυτό. Γι αυτά που σας εξέλεξαν δεν κάνατε τίποτα, αντίθετα τους τσακίσατε σε φόρους και εισφορές και πλειστηριασμούς» είπε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του μιλώντας για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιανουαρίου 2015 για να συνεχίσει: «Ενώ κάνατε τα αντίθετα από όσα υποσχεθήκατε έρχεστε, σήμερα και τους δίνετε ως δώρο το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Αυτός είναι ο απολογισμός».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού σημειώνοντας «μας είπατε ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Πως και εμείς αυτά θέλαμε να κάνουμε αλλά εσείς τα πετύχατε. Στην ΝΔ ούτε ένας δεν υπάρχει που να ευχόταν ή να ευχήθηκε την επίλυση του ζητήματος με την παραχώρηση της Μακεδονίας μας. Εσείς όμως είστε υπερήφανοι. Μας είπατε εδώ ότι είστε υπερήφανοι που πορευτήκατε λέγοντας ότι η γειτονική χώρα πρέπει να ονομάζετε σκέτο "Μακεδονία". Αν λοιπόν πορευτήκατε με αυτές τις αντιλήψεις, τι περιμέναμε να φέρετε».

«Ο Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός που συνεχίζει την παράδοση του μακεδονισμού της αριστεράς. Δεν την συνέχισε το ΚΚΕ. Ηρθε το ΚΚΕ άλλαξε την πολιτική του θέση από τότε και εμφανίστηκε ο Τσίπρας να το μαλώνει επειδή δεν είναι σε εκείνη την θέση. Συνεχίζετε εσείς και με τον Λένιν και με τον Τράμπ. Ταυτοχρόνως και παραλλήλως» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εδώ είναι που ξεγυμνωθήκατε. Προσπαθούσατε να μας δημιουργήσετε προβλήματα και ανέβηκαν όλοι όσοι επικαλείστε – αυτοί που νομίζατε ότι είναι στην δική σας γραμμή – προεξεχούσης της κυρίας Μπακογιάννη και σας υποδόμησε, σας ξεφτίλισε. Κανείς δεν αναγνώρισε ταυτότητα και γλώσσα. Μόνο εσείς. Μόνο ο Τσίπρας το έκανε και έτσι θα μείνει την ιστορία. Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας και τόσες μέρες η επιχειρηματολογίας σας είναι πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης απάντησε λέγοντας πως «δεν είναι εδώ μέσα χασαποταβέρνα της Μάντρας για να μιλάνε στο ακροδεξιό ακροατήριο τους. Ζητάω από τους βουλευτές της ΝΔ όπως κάνουμε και με τη Χρυσή Αυγή να καταδικάσουμε και τις δηλώσεις Βορίδη. Οι τσεκουροφόροι τι σήμα δίνουν στην ελληνική κοινωνία;».