Skip to main content

Βορίδης: Με αλλαγή δύο διατάξεων ο Ρουβίκωνας αντιμετωπίζεται

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την άδεια που ο ίδιος επιθυμεί.

«Με αλλαγή δύο διατάξεων, μία του κώδικα ποινικής δικονομίας και μία του ποινικού κώδικα, αντιμετωπίζεται ευχερέστατα η περίπτωση Ρουβίκωνα» ανέφερε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «οι πράξεις τους ποινικά δεν ξεπερνούν συνήθως το όριο του πλημμελήματος, προξενούν επικοινωνιακή ένταση, περνάνε το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και πέφτουν στα μαλακά όταν φτάνουν στη δικαιοσύνη».

«Άρα είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα» εκτίμησε ο βουλευτής.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να μην τους αντιμετωπίσει, γιατί έχει μία ιστορική σχέση με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις και τον συγκεκριμένο χώρο. Εννοώ, ότι υπάρχει ένα κομμάτι δικό τους, που δεν το κρύβουν κιόλας, όλα αυτά τα βλέπει με συμπάθεια» συνέχισε ο κ. Βορίδης.

«Μπορεί να αποστασιοποείται, αλλά σε τελευταία ανάλυση είναι κάτι που θεωρούν εσφαλμένες τακτικές, αλλά μέσα από τον ίδια κεντρική αντίληψη. Γι΄αυτό και δεν επιθυμεί να τους αντιμετωπίσει, γιατί καταλαβαίνει ότι παίρνοντας μία θέση που εκφράζει την κοινωνία, θα αποκοπεί ή θα δεχθεί κριτική από τα αριστερά της τμήματα. Άρα έχει επιλογή η κυβέρνηση στο να μην αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις, στο να μην νομοθετεί, για τέτοια περιστατικά βίας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την περίπτωση Κουφοντίνα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «οι άδειες στους κρατούμενους δεν δίνονται για λόγους αναψυχής, αλλά για να μην αποκοπούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να επανενταχθούν πιο ομαλά στην κοινωνία όταν βγουν από τη φυλακή».

Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις, δήλωσε: «Να διαπιστώνεται ότι θέλει να επανενταχθεί ο συγκεκριμένος καταδικασμένος, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την άδεια για να τελέσει νέα εγκλήματα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για να διαφύγει από την κράτησή του.

Σε ένα αμετανόητο κατ' εξακολούθηση δολοφόνο για ποιο λόγο να του χορηγήσεις άδεια; Αφού δεν ενδιαφέρεται για την επανένταξή του στην κοινωνία και δεν έχει αποκηρύξει την ένοπλη πάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την πολιτική βία που είναι ταυτισμένη με τη δράση της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα, η οποία θίγει ευθέως το δικαίωμα καθένα να λέει αυτό που νομίζει, όπως έκαναν στην περίπτωση Βαρβιτσιώτη, Χατζηδάκη ή Μπουτάρη, πρέπει να την ξεριζώσουμε κι αυτό είναι προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Βορίδης.