Skip to main content

Βορίδης: Στόχος η προστασία των άνω των 60 με το μέτρο της υποχρεωτικότητας

«Έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», είπε ο υπουργός.

Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την 108η επέτειο Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων τόνισε ότι «το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών, ως βασικό και κύριο στόχο έχει τη δική τους προστασία».

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως το 85% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και άνω αυτής της ηλικίας καθώς επίσης και πως το 95% των θανάτων από κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας και άνω.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, μας γλυτώνει από την πανδημία. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας το κατανόησε. Έχουμε λάβει μια σειρά από μέτρα και δυστυχώς, παραμένει μια μερίδα συμπολιτών μας ακόμα, η οποία δεν έχει πεισθεί. Εκεί λοιπόν καθίσταται αναγκαίο να λάβουμε αυτό το μέτρο, ως ένα έσχατο μέτρο, ένα ακόμα μέτρο, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε την αύξηση του εμβολιασμού που είναι το κρίσιμο μέγεθος για να σωθούν ζωές».