Skip to main content

Βορίδης: Το μόνο ζήτημα που τίθεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός

Ξεκαθάρισε ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα πλην του να προχωρήσει στο υψηλότερο επίπεδο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα "διότι το 85% όσων είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι όπως και το 95% αυτών που καταλήγουν ", εξέπεμψε από την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα πλην του να προχωρήσει στο υψηλότερο επίπεδο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου - όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτυγχάνει στην πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αιχμή επίκαιρη ερώτησή του για την τηλεργασία στο Δημόσιο - ο Μάκης Βορίδης καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν στηρίζει σθεναρά το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, αναδεικνύοντάς το ως το μόνο ζήτημα αυτή την ώρα, παρά στρέφει την συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο.

"Στο μόνο σημείο που πρέπει να εστιάσει η συζήτηση για την πανδημία σταθερά και εμμονικά είναι μία: Στον εμβολιασμό. Εάν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα δεν είναι εμβολιασμένοι, όλοι τους έθεταν ενώπιον των ευθυνών τους - της ανάγκης δηλαδή να πάνε να εμβολιαστούν για να σώσουν τη ζωή τους, για να μην νοσήσουν βαριά και να μεταδίδουν λιγότερο - η εικόνα θα ήταν διαφορετική", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. Απαντώντας στον κ. Ζαχαριάδη και στην επίκληση του στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, τον κάλεσε να δει σωστά το γράφημα το οποίο δείχνει ακριβώς ότι όπου δεν υπάρχει αύξηση των εμβολιασμών, υπάρχει αύξηση των θανάτων και των ΜΕΘ.

"Κι αντί να θέσετε το θέμα της ευθύνης ενός εκάστου, που πρέπει να πάει να εμβολιαστεί εξηγώντας τί κίνδυνο αναλαμβάνει, έρχεστε και λέτε "δεν φταίει αυτός, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, υπάρχει ζήτημα κυβερνητικών ευθυνών, η κυβερνητική πολιτική δεν είναι καλή. Δεν φταίει αυτός που δεν εμβολιάζεται. Απαλλάσσεται". Καταλαβαίνετε τί μήνυμα στέλνετε στην κοινωνία; Καταλαβαίνετε τί τεράστια ευθύνη έχετε ως αξιωματική αντιπολίτευση; Από τη μια μεριά λέτε ναι στον εμβολιασμό, από την άλλη λέτε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό. Τί πολιτικό θα ήταν το ζήτημα εάν είχε εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός;", συνέχισε με έντονο ύφος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπαραβάλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης, "η οποία απεναντίας κινείται στον δρόμο της ανάληψης της ευθύνης και όχι του ολισθηρού δρόμου της μεταφοράς των ευθυνών σε ένα πολιτικό ζήτημα", ενημέρωσε ότι το τελευταίο διάστημα εμβολιάστηκαν 500.000 άνθρωποι με την πρώτη δόση.

"Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Εάν είχαν εμβολιαστεί όλοι, οι ΜΕΘ δεν θα είχαν το 85 % των ασθενών και δεν θα είχαμε το 95% των θανάτων" είπε ο κ. Βορίδης καταλήγοντας την απάντησή του και απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: "Αν αυτό μπορούσατε να το στηρίξετε τότε πράγματι θα υπήρχε πεδίο συνεννόησης".