Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΒΖ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως την προηγούμενη τετραετία δεν δόθηκε καμία λύση στο θέμα.

«Η σημερινή κυβέρνηση αναζήτησε και έφτασε σε συμφωνία για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε απάντησή του προς τον πρώην ΥΠΑΑΤ, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως την προηγούμενη τετραετία δεν δόθηκε καμία λύση στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας ζάχαρης (ΕΒΖ) «παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις στους τευτλοπαραγωγούς χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πραγματική δέσμευση και κυρίως χωρίς να υπάρχει λύση στο κύριο και μεγάλο θέμα από το οποίο εξαρτάται το εισόδημα τους».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, με τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης «οι τευτλοπαραγωγοί παραδίδουν προϊόν στη βιομηχανία ζάχαρης και χάρη σε αυτή την παράδοση δικαιούνται και τη συνδεδεμένη ενίσχυση».

«Ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι παραλάβαμε ανεπίλυτο το ζήτημα των τεύτλων και εξαιτίας της ανυπαρξίας συμβάσεων κινδύνευαν τα πάντα να μην έχουν οποιαδήποτε διέξοδο» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις και σπέκουλα πάνω στην αγωνία των αγροτών, η Κυβέρνησή μας έργα και αποτελέσματα».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης είχε αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης χρησιμοποιήθηκαν «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να στηρίξει την ιστορική αυτή καλλιέργεια στην χώρα μας» υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τώρα πια την απόλυτη ευθύνη για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ