Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020
x

ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΤΑ 99% Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Ο πολιτικός που έχει αυτομολήσει στη Ν. Κορέα είπε πως ο Κιμ έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη.

Πληθαίνουν συνεχώς τα σενάρια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν με διαφορετικές πληροφορίες να μεταδίδονται σχεδόν καθημερινά αναφορικά με την κατάστασή του. 

Την εκδοχή πως ο ηγέτης της χώρας είναι νεκρός ενστερνίστηκε ο βορειοκορεάτης νομοθέτης, Τζι Σονγκ-Χο, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο Κιμ «είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πως οι αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο σαββατοκύριακο. «Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο Τζι Σονγκ-Χο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, είναι πιθανό να αναλάβει τα καθήκοντά του σε περίπτωση θανάτου του.

Ο Ουν είχε ήταν απών από τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, του ιδρυτή του έθνους, Kim Il Sung, στις 15 Απριλίου, πυροδοτώντας εικασίες για την υγεία του. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου στο νομαρχιακό θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουμγκάνγκ και ανέρρωνε σε μια βίλα στη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊβάν, αναφέρθηκε στον Κιμ σε μια κυβερνητική ακρόαση την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι «άρρωστος» και η χώρα του θα βρεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που χρειαστεί να οριστεί ο διάδοχός του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ