Skip to main content

Βοσνιάδης για Ηρακλή: Δουλειές με το ανάθεμα δεν γίνονται

«Εύχομαι η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός του «Γηραιού».

Για τις εξελίξεις στις τάξεις του Ηρακλή μετά και την αποχώρηση του Μανουέλ Ρόκα από την τεχνική ηγεσία αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός του «Γηραιού» και νυν του Κισσαμικού:

Για την αποχώρηση του Μανουέλ Ρόκα: «Δυστυχώς είναι μια χρονιά δύσκολη για τον Ηρακλή. Μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα ίσως γίνουν πιο σοφοί όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα. Δεν γίνεται να αλλάζεις κάθε λίγο προπονητή. Εφτασε, πλέον, στον πέμπτο, έκτο. Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς. Τα προβλήματα φαίνονται ότι είναι τεράστια. Μια μεγάλη ομάδα βρίσκεται σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν γίνονται πατώντας απλά ένα κουμπί. Θέλει υπομονή, στήριξη και άλλα πράγματα. Ο Ηρακλής για αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε. Αν υπήρχε υπομονή στην αρχή θα πήγαινε χειρότερα ο Ηρακλής; Εν πάσει περιπτώσει, έγιναν πράγματα τότε, πάρθηκαν αποφάσεις. Εύχομαι ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του και τα επόμενα χρόνια να πάει για άλλα πράγματα».

Για το αν θεωρεί πως αν δεν έφευγε από τον Ηρακλή θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα: «Το ίδιο ισχύει και με τα άλλα παιδιά. Έρχεται ένας προπονητής στις 6 Σεπτεμβρίου χωρίς να έχει κάνει καμία κίνηση. Χτίζεται μια ομάδα, η οποία πρέπει στους 1,5-2 μήνες να παρουσιάσει αποτελέσματα. Ξεκινά καλά, στη 2η αγωνιστική παθαίνει το κακό του κυπέλλου, όπου εκεί χάθηκε η μπάλα και μετά δεν υπήρχε υπομονή. Δεν είναι η κατάσταση πατάς ένα κουμπί και γίνεται το 30/30. Και ο Ηρακλής δεν ήταν η ομάδα που είχε δέσει, ότι υπήρχε διοίκηση, ότι ήταν τα πράγματα σε μια σειρά. Όλα ήταν στον αέρα. Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα άλλαξε κατηγορία με μια ηρωική προσπάθεια. Η ομάδα φτιάχτηκε σε ένα βράδυ και έπαιξε την επόμενη μέρα. Φέτος βρέθηκε σε μια άλλη κατηγορία με άλλες καταστάσεις. Χρειαζόταν στήριξη και υπομονή. Εδώ απαξιώθηκε το υλικό, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές. Δώστε τους λίγο χρόνο, να δουλέψουν να βγάλουν το έργο τους, να αισθανθούν καλά, να αποκτήσει χημεία η ομάδα».

Για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή: «Οι παίκτες είναι στενοχωρημένοι. Κανείς δεν πάει σε μια ομάδα για να περάσει άσχημα. Όλοι πηγαίνουν σε μια ομάδα με την ελπίδα ότι πηγαίνουν σε μια μεγάλη ομάδα για να πετύχουν πράγματα. Εδώ ήρθαν παίκτες που έπαιξαν κάπου και απαξιώθηκαν. Προπονητές που απαξιώθηκαν. Δουλειές με το ανάθεμα δεν γίνονται. Πρέπει όλοι να είναι δίπλα, να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που έχει κάθε ομάδα και συσπειρωμένοι να πετύχουμε. Δεν συνέβη στον Ηρακλή αυτό, και γι’ αυτό τρέχει και πραγματικά είναι σε μεγάλο πρόβλημα. Εύχομαι να ηρεμήσει η κατάσταση και η ομάδα να βρει τον δρόμο της».

Για τους λόγους που έφτασε ο Ηρακλής σε αυτήν την κατάσταση: «Στήθηκε μια κατάσταση και δεν αποκτήθηκε ποτέ ηρεμία. Σε μια ομάδα που δεν έχει τη βάση, ήρθαν ξαφνικά άνθρωποι από την άλλη άκρη της γης, εγκλωβίζονται χρήματα, δεν προχωρούν τα μετοχικά, δεν ηρεμεί η ομάδα. Οι παίκτες ήταν όλοι στον αέρα όταν ήρθαν. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι. Δεν ήρθε κανείς διότι αγάπησε τη φανέλα. Από το πρώτο ανάποδο αποτέλεσμα, βγήκαν πράγματα μπροστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και στήριξη. Και αγάπη είναι σημαντικό να υπάρχει για να υπάρχει και συνέχεια. Τα προβλήματα μεταφέρονται από τον ένα στον άλλον. Οι άνθρωποι που ήρθαν είναι φυσιολογικό να τα έχουν χάσει. Και ο Θεοδωρίδης, που είναι σπουδαίος παράγοντας τα άκουσε. Αφήστε αυτούς τους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά να τραβήξουν το μεγάλο καράβι που λέγεται Ηρακλής. Εύχομαι η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια».