Skip to main content

Βοστόνη: Δραματικές σκηνές σε φλεγόμενο τρένο - Επιβάτες πηδούσαν από τα παράθυρα (vids)

Eπιβάτες διακρίνονται να περιμένουν στην ουρά για να βγουν από την πόρτα του τρένου, ενώ μια γυναίκα πήδηξε στο ποτάμι για να σωθεί από τις φλόγες.

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε τρένο, που έπιασε φωτιά έξω από τη Βοστόνη των ΗΠΑ με πανικόβλητους επιβάτες να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν, ένα άτομο μάλιστα ρίχτηκε σε ποτάμι.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 06:45 τοπική ώρα χθες το πρωί την ώρα που το τρένο κατευθυνόταν στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε σε μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Mystik όταν τυλίχθηκε στις φλόγες η μηχανή.

Eπιβάτες κατέγραψαν το περιστατικό καθώς πολλά άτομα πήδηξαν από τα παράθυρα και πάνω στις ράγες του τρένου.

«Κυρίες, κυρίες», ακούγεται να λέει ένας άνδρας σε ένα βίντεο, καθώς πολλά άτομα σπρώχνονται για να βγουν ταυτόχρονα από το παράθυρο. «Φοβάμαι», απαντά μια γυναίκα.

Σε άλλα πλάνα διακρίνονται επιβάτες να περιμένουν στην ουρά για να βγουν από την πόρτα του τρένου, ενώ μια γυναίκα πήδηξε στο ποτάμι για να σωθεί από τις φλόγες.

Σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο έγιναν μάρτυρες του σκηνικού: «201 προς κέντρο ελέγχου. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την εκκένωση. Βλέπω αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιο άτομο να πηδά από τη γέφυρα στο νερό».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σόμερβιλ, σκάφος της υπηρεσίας του έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο ποτάμι και είδαν τη γυναίκα να κολυμπάει. «Η γυναίκα αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο σκάφος. Της πέταξαν ένα σωσίβιο, βγήκε κολυμπώντας στην ακτή και απομακρύνθηκε πεζή», πρόσθεσε.

Κάτοικος της περιοχής παρακολούθησε από το παράθυρο του σπιτιού τις δραματικές σκηνές. «Κοίταζα έξω και ξαφνικά φωνάζω “τι στην ευχή συμβαίνει εκεί πέρα; Κοιτάζω εκεί, στρέφω το βλέμμα μου στην τηλεόραση και βλέπω τις ίδιες εικόνες μπροστά μου», είπε.

Κάπου 200 επιβάτες του τρένου απομακρύνθηκαν, ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε. Η φωτιά στο τρένο τέθηκε υπό έλεγχο και ο συρμός μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, όπου ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς.