Skip to main content

Βούγιας: Ευχάριστη έκπληξη από Ζέρβα ο ποδηλατόδρομος στη Νίκης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» τονίζει πως ο ποδηλατόδρομος στη Νίκης είναι ένα γενναίο μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως μια «ευχάριστη έκπληξη από τον δήμαρχο» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να δημιουργήσει ποδηλατόδρομο στη λεωφόρο Νίκης.

«Επειδή σωστή αντιπολίτευση δεν σημαίνει δογματικά αρνητική στάση αλλά και δίκαιη κριτική των ενεργειών της διοίκησης, οφείλω να εκφράσω την ευχάριστη έκπληξη που μου δημιούργησε σήμερα, η χάραξη του διακριτού νέου ποδηλατόδρομου στο οδόστρωμα της λεωφόρου Νίκης» αναφέρει ο κ. Βούγιας σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας πως «πρόκειται για ένα γενναίο μέτρο πρός τη σωστή κατεύθυνση, που το ζητούσαμε επί πολλά χρόνια και βέβαια το ψηφίσαμε στην αρμόδια επιτροπή».

Δείτε σχετικά: Άρχισαν τα έργα για ποδηλατόδρομο στη Νίκης - Ορθοπεταλιές Ζέρβα (vid)

«Θέλω να πιστεύω» συνεχίζει στην ανάρτηση, «πως θα δικαιωθεί στην πράξη και θα μονιμοποιηθεί, μετά την πεντάμηνη δοκιμαστική περιοδο, βάζοντας οριστικό τέλος στην ανάρμοστη και επικίνδυνη συνύπαρξη πεζών και ποδηλάτων πάνω στο στενό πεζοδρόμιο της παλιάς παραλίας. Σ' αυτό θα βοηθήσει και η συνεχής αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης, ώστε η παραλιακή οδός να συνεχίσει να λειτουργεί με 2 λωρίδες κυκλοφορίας».

«Εύχομαι στον δήμαρχο να φωτογραφηθεί σύντομα και στον νέο ποδηλατόδρομο (όπως και σε άλλους που σχεδιάζονται), να επιμείνει στα μέτρα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας (αρκεί να είναι μελετημένα και ώριμα) και να αποδεχθεί τον αναγκαίο και δημιουργικό ρόλο της αντιπολίτευσης για το καλό της πόλης» καταλήγει ο κ. Βούγιας.