Skip to main content

Βούγιας: Εκλογικός μας στόχος είναι η δεύτερη Κυριακή

Με ανακοίνωση νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της παράταξης έκλεισε η πρώτη φάση της κίνησης Βούγια-Νυφούδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού όπως δημοσίευσε νωρίτερα η Voria.gr (δείτε εδώ) o Σπύρος Bούγιας μπαίνει στη δεύτερη φάση της προσπάθειας του να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στην αποψινή εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη του Ποταμιού στην υποψηφιότητα του κ. Βούγια, ενώ στις επόμενες ώρες αναμένεται ανάλογη ανακοίνωση στήριξης από το ΚΙΝΑΛ.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Βούγιας είπε ότι εκλογικός στόχος της προσπάθειας του είναι η δεύτερη Κυριακή. Με την παρουσίαση άλλων 15 υποψηφίων έκλεισε (συνολικά 30 έως τώρα) όπως είπε η πρώτη φάση της προσπάθειας του και όπως δείχνουν τόνισε κάποιες δημοσκοπήσεις η προσπάθεια φαίνεται να έχει σημαντική αποδοχή από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Δίνοντας το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού του είπε ότι είναι ένας ανεξάρτητος και ελεύθερος συνδυασμός ο οποίος εγγυάται τη συνέχεια της Πρωτοβουλίας και του Γιάννη Μπουτάρη, θα κρατήσει τις καλές πρακτικές της σημερινής διοίκησης, αλλά θα αποτελέσει και μια τομή, κυρίως στα ζητήματα της καθημερινότητας, στα οποία η διοίκηση Μπουτάρη επέδειξε αδυναμίες κατά τη δεύτερη δημαρχική περίοδο.

«Από αύριο», είπε ο κ. Βούγιας, «ξεκινά η δεύτερη φάση της προσπάθειας με βασική επιδίωξη τη συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών με κινήσεις και προσωπικότητες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Θα ακολουθήσει τέλος η τρίτη φάση, το δίμηνο Απρίλιο-Μάιο στην τελική ευθεία προς τις κάλπες με συγκεντρώσεις, ομιλίες και παρουσίαση του προγράμματος σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του site της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» και η παρουσίαση των νέων υποψηφίων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μπουτάρη Χρήστιος Παπαστεργίου, ο Βασίλης Διαμαντάκης επίσης δημοτικός σύμβουλος με την Πρωτοβουλία, καθώς και διαμερισματικοί σύμβουλοι από τη σημερινή πλειοψηφία του δήμου.

Ανακοινώθηκαν οι εξής υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Μαίρη Ακριτίδου, Κώστας Βελίκος, Ασπασία Γιαννουσοπούλου, Νίκος Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος Δαρδιώτης, Ευβούλη Δημόγλου, Νίκος Δοϊρανλής, Αντώνης Ζιαπώνης, Ιορδάνης Κατατζάς, Αντώνης Καρούμπης, Θεοδώρα Λειψηστινού, Έλλη Μανώλα, Μιχάλης Μήττας, Γιώργος Μουμουζιάς, Δημήτρης Παδιώτης, Όθων Παπαδόπουλος, Περίανος Πετρόπουλος, Νίκος Πιστοφίδης, Νάσερ Ραμαντάνης, Ράνια Σαλπιστή, Ναταλία Σλιάρα, Ελένη Σπάρτση, Λίλα Συροπούλου, Μιχάλης Τσάϊκος, Μαρία Τσιουτάνη, Μιχάλης Τσιώτας, Κώστας Χαριτωνίδης, Γιώργος Χατζηβασιλειάδης.