Skip to main content

Βούγιας για δωρεάν πάρκινγκ στον δήμο Θεσσαλονίκης: Αποκατάσταση της νομιμότητας

Η ανακοίνωση της παράταξης ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη πέντε αποφάσεων του δήμου για δωρεάν θέσεις στάθμευσης

Για αποκατάσταση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ισονομίας στον δήμο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", σχολιάζοντας την ακύρωση πέντε αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου με τις οποίες παραχωρήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο δωρεάν θέσεις στάθμευσης, όπως αποκάλυψε σήμερα η Voria.gr.

Διαβάστε: Χαστούκι Αποκεντρωμένης στον δήμο, ακύρωσε μικρορουσφέτια για δωρεάν πάρκινγκ

«Τυπικά, πρόκειται για μια πολιτική δικαίωση της "ΠΟΛΗχρωμης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", στον αγώνα της να αποκαταστήσει τη θεσμική αξιοπιστία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου (ΕΠΟΙΖΩ), που κινδυνεύει διαρκώς από τις αυθαιρεσίες και τις παράτυπες αποφάσεις του προέδρου της. Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για μια νίκη της διαφάνειας, της νομιμότητας και της ισονομίας μεταξύ των πολιτών, που πρέπει πάντοτε να κυριαρχούν στις πράξεις μιας χρηστής διοίκησης», αναφέρει. 

«Γιατί, δεν υπάρχει αντίρρηση να δοθούν κάποιες επι πλέον άδειες στάθμευσης σε ΜΜΕ, αθλητικούς συλλόγους ή άλλους φορείς, ακόμη κατ' εξαίρεση και σε ιδιώτες που καταθέτουν ένα τεκμηριωμένο αίτημα (όπως π.χ. σε ΑΜΕΑ). Αυτό όμως πρέπει πάντοτε να γίνεται με σταθερούς κανόνες και διαφανή κριτήρια, που αποτυπώνονται σε μια νόμιμη κανονιστική απόφαση. Και η ισχύουσα σήμερα κανονιστική, απαγορεύει σαφώς αποφάσεις που λαμβάνονται επιλεκτικά, χαριστικά (πιθανώς ανταποδοτικά) και χωρίς έγκριση της υπηρεσίας, όπως αποφάνθηκε εμφατικά και η αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας, που ακύρωσε 5 παράτυπες αποφάσεις της ΕΠΟΙΖΩ».

Η "ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" θα συνεχίσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «να αγωνίζεται σταθερά απέναντι σε τέτοιου είδους αλαζονικές και αυθαίρετες συμπεριφορές, όπου και αν αυτές παρουσιάζονται: στις επιτροπές, στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλες τις πράξεις και τα έργα της διοίκησης του δήμου».