Skip to main content

Βούγιας: Γιατί τηρώ στάση ουδετερότητας για τον δεύτερο γύρο

Ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» παραθέτει τους λόγους για τους οποίους κράτησε ουδέτερη στάση ενόψει του δεύτερου γύρου.

Τους λόγους που επέλεξε να κρατήσει ουδέτερη στάση αναφορικά με τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο παρέθεσε ο Σπύρος Βούγιας σε μακροσελή ανάρτησή του στο facebook.

Όπως υπογράμμισε, εξέδωσε ανακοίνωση για τον β' γύρο ως επικεφαλής της "ΠΟΛΗχρωμης ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" για να προστατεύσει την παράταξη από τον κίνδυνο άσκοπης εσωστρέφειας και ενδεχόμενων προσωπικών στρατηγικών. Αξίζει να σημειωθεί πως για την ανακοίνωσή του αυτή έχει δεχθεί ήδη πυρά από τον Αναστάσιο Τελίδη, στέλεχος της παράταξης του (δείτε εδώ).

Στην ανάστησή του, ο κ. Βούγιας υποστηρίζει η ουδετερότητά του οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι «τη γενική εκτίμηση πως οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν, μεταξύ τους, ουσιώδεις πολιτικές διαφορές, που θα επέτρεπαν μια προφανή επιλογή στη βάση κάποιας πολιτικής συγγένειας. Το κριτήριο, επομένως, της επιλογής του καθενός, είναι, κυρίως, προσωπικό και έτσι θα εκφραστεί στην κάλπη»

«Προσωπικά, σέβομαι και εκτιμώ, για διαφορετικούς λόγους, τον Νίκο Ταχιάο και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο στόχο τους», τόνισε.

Απαντώντας δε στο σχόλιο Τελίδη, διευκρίνισε πως «οι υποψήφιοι και οι φίλοι της παράταξης δεν περιορίζονται ούτε δεσμεύονται από την επιλογή της ουδετερότητας που έκανε, ως επικεφαλής, για λογαριασμό της παράταξης. «Έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους και να στηρίξουν όποιον επιθυμούν, εφ'όσον αισθάνονται την ανάγκη να το κάνουν δημόσια», πρόσθεσε.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

α) το σεβασμό στην κρίση των μελών και των ψηφοφόρων της ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής παράταξής μας και την αποφυγή κάθε ιδέας δικής μου υπόδειξης ή παρότρυνσης που θα προέκυπτε, αντικειμενικά, αν έπαιρνα δημόσια θέση υπερ κάποιου υποψηφίου.
β) τη γενική εκτίμηση πως οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν, μεταξύ τους, ουσιώδεις πολιτικές διαφορές, που θα επέτρεπαν μια προφανή επιλογή στη βάση κάποιας πολιτικής συγγένειας. Το κριτήριο, επομένως, της επιλογής του καθενός, είναι, κυρίως, προσωπικό και έτσι θα εκφραστεί στην κάλπη.
γ) την επιθυμία μου να αποφευχθεί η μεταφορά της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της "ΠΟΛΗχρωμης", που μόλις συγκροτήθηκε ως ψηφοδέλτιο, αλλά δεν έχει ακόμη εκλεγμένα όργανα και θεσμοθετημένες διαδικασίες για λήψη απόφασης. Αυτά θα δημιουργηθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κάθε δήθεν "δημοκρατικός διάλογος", επομένως, θα κατέληγε υποχρεωτικά σε μια άνευ αντικειμένου χαοτική συζήτηση που θα δίχαζε άσκοπα την έυθραυστη, ακόμη, παράταξη.
δ) την προφανή σκέψη πως τον Δήμαρχο θα τον επιλέξουν οι πολίτες την επόμενη Κυριακή και πως κάθε πρόωρη συνάντηση με τους 2 υποψήφιους πριν από τις εκλογές, θα εμπεριείχε την υποψία πιθανής δοσοληψίας και διεκδίκησης ανταλλαγμάτων (όπως ήδη μαθαίνω πως επιχειρείται από κάποιους).
ε) Εννοείται οτι οι υποψήφιοι και οι φίλοι μας δεν περιορίζονται ούτε δεσμεύονται από την επιλογή της ουδετερότητας που έκανα, ως επικεφαλής, για λογαριασμό της παράταξης. Εχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους και να στηρίξουν όποιον επιθυμούν, εφ'όσον αισθάνονται την ανάγκη να το κάνουν δημόσια.
Προσωπικά, σέβομαι και εκτιμώ, για διαφορετικούς λόγους, τον Νίκο Ταχιάο και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους έυχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο στόχο τους.
Εχω δηλώσει πολλές φορές, σε ανύποπτο χρόνο, οτι μπορούμε να συνυπάρξουμε στο δημοτικό συμβούλιο για το καλό της πόλης. Θα ήθελα να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα σε ισότιμη βάση, εφ'όσον κρίνει αυτός που θα εκλεγεί δήμαρχος, οτι η "ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στο έργο της νέας διοίκησης. Αυτό επιτάσσουν οι αρχές και η πολιτική ηθική μου αλλά και της παράταξής μας