Skip to main content

Βούγιας: Η Νοτοπούλου από το ΥΜΑΘ μοιράζει χρήμα και επηρεάζει ψήφους

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του, τόνισε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν ακολουθείται το erga omnes.

Επίθεση στην υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Πολύχρωμη Πόλη», Σπύρος Βούγιας, επικρίνοντάς την για την παραμονή της στην υπουργική θέση.

«Το γεγονός πως η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου, κινείται στα όρια της "πολιτικής νομιμότητας" -χωρίς να έχει παραιτηθεί ακόμα από τη θέση της- μοιράζοντας κρατικό χρήμα σε φορείς και συλλόγους, επηρεάζοντας ουσιαστικά συνειδήσεις και ψήφους», σχολίασε ο κ. Βούγιας στο κανάλι Action 24.

Μίλησε ακόμη για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να αποτραπεί, κρατώντας τους ανοιχτούς ορίζοντες για την πόλη που έχει αφήσει ο Γιάννης Μπουτάρης».  

Κληθείς να απαντήσει στο αν θα ψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του συνδυασμού μεταξύ άλλων είπε: «Παρότι ήμουν πάντα υπέρ μιας συμφωνίας, αν ήμουν βουλευτής δεν θα είχα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί η δέσμευση για erga omnes (σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση) δεν ακολουθήθηκε στην ιθαγένεια και στη γλώσσα. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στην πόλη, ερεθίζει μια ευαισθησία όχι μόνο εντοπιότητας αλλά και «ενσώματου, βιωμένου πατριωτισμού», που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το αφήγημα της κυβέρνησης περί ακροδεξιών  και  εθνοκάπηλων».