Skip to main content

Βούγιας κατά Ζέρβα: Κατηγορεί τη διοίκηση για δυσανεξία στην κριτική

Σε μια συνολική αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου της διοίκησης Ζέρβα πρόκειται να προχωρήσει ο Σπύρος Βούγιας τις επόμενες ημέρες.

Σκληρή είναι η κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στη διοίκηση Ζέρβα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Σπύρος Βούγιας.

Μιλά, μάλιστα, για δυσανεξία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στην κριτική και την κατηγορεί για αδιαφανείς συνθήκες με τις οποίες λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις.

Ο κ. Βούγιας τις επόμενες ημέρες,  σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, πρόκειται να προχωρήσει σε μια συνολική αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου της διοίκησης Ζέρβα.

Μια πρώτη γεύση της κριτικής του, ωστόσο, έδωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να «αραιώσει» τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (κάθε τρεις εβδομάδες αντί για τις διαχρονικά καθιερωμένες δύο).

Όπως ανέφερε, η κίνηση αυτή της διοίκησης του δήμου, «αποκαλύπτει την ανησυχία και τη δυσανεξία της για την κριτική και τον δημοκρατικό έλεγχο που ασκείται στο όργανο αυτό από την αντιπολίτευση».

«Προτιμά να λειτουργεί ανενόχλητη, κάτω από αδιαφανείς συνθήκες και, χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρες μεθόδους, να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις στις δύο, απολύτως ελεγχόμενες, επιτροπές του Δήμου (Οικονομικών και Ποιότητας ζωής), στις οποίες παρατηρούνται ήδη συμπτώματα αλαζονείας και αυταρχισμού».

Ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για δυσλειτουργίες του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσε τον πρόεδρο του Σώματος να συγκαλέσει άμεσα μια συνάντηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για «να αποκτήσει ο θεσμός το κύρος και τη βαρύτητα που του αναλογεί».

Μάλιστα, ο κ. Βούγιας κατέθεσε σειρά προτάσεων προτάσεις για την καλύτερη και πιο ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου:

α) Τακτικές συνεδριάσεις κάθε δύο εβδομάδες με μικρότερο αριθμό θεμάτων

β) Σύνταξη της Ημερήσιας Διάταξης όχι μόνο με τυπικά, γραφειοκρατικά θέματα προς διεκπεραίωση αλλά και με γενικότερα θέματα (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, πράσινο, σχολική στέγη, πολιτισμός κ.α.) που δεν συζητούνται ποτέ με ολοκληρωμένο τρόπο.

γ) Αυστηρός χρονικός περιορισμός των αρχικών ανακοινώσεων των επικεφαλής των παρατάξεων

δ) Προσπάθεια περιορισμού της θεματολογίας των ομιλητών σε ζητήματα που αφορούν γενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση ή στην ευρύτερη πολιτική.