Skip to main content

Σιγουριά Βούγια για δεύτερο γύρο - «Ανησυχούν οι αντίπαλοί μας»

Τους θεματικούς άξονες του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφήνοντας αιχμές σε Ταχιάο και Νοτοπούλου.

Τη βεβαιότητα ότι η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Βούγιας στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο», τόνισε «και αυτό φαίνεται από τους αντιπάλους μας που ανησυχούν και προσπαθούν στις διάφορες δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν να μας εμφανίσουν χαμηλότερα».

«Εμείς έχουμε γυρίζει όλες τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης και έχουμε διαπιστώσει ότι οι προτάσεις  μας βρίσκουν ανταπόκριση από τους πολίτες για αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου. Και αν μπούμε στον δεύτερο γύρο να είστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε, γιατί είμαστε ο μόνος συνδυασμός που είναι κομματικά ανεξάρτητος και που μπορεί να αντλήσει ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά», σημείωσε.

Ο κ. Βούγιας άφησε αιχμές εναντίον του Νίκου Ταχιάου και της Κατερίνας Νοτοπούλου του οποίους χαρακτήρισε κομματικούς υποψηφίους λέγοντας ότι δεν αποφασίζουν αυτοί αλλά τα κόμματα που τους στηρίζουν.



«Εμείς ξεκινήσαμε ως ανεξάρτητοι και είμαστε ανεξάρτητοι και στην πορεία μας πολλές συλλογικότητες αλλά και κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι δήλωσαν ότι μας στηρίζουν. Αυτό είναι διαφορετικό από την στενή κομματική επιτροπεία των άλλων δύο οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι αναπαράγουν το κομματικό παιχνίδι της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Ο κ. Βούγιας είπε ότι η διοίκηση Μπουτάρη πέτυχε αρκετά πράγματα κυρίως στην πρώτη θητεία της, άνοιξε τους ορίζοντες της πόλης, αλλά απέτυχε σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια. «Αυτοί είναι και οι τομείς στους οποίους θα ρίξουμε το βάρος ως διοίκηση», τόνισε.

Αναφερόμενος στην καθαριότητα, είπε ότι «εμείς θα αρκεστούμε στους περίπου 1.400 εργαζόμενους που έχει ο δήμος και τους άλλους 500 που αναμένεται να προστεθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

«Είναι αρκετοί», είπε «και το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση και σωστή αξιοποίηση». Παράλληλα ο υποψήφιος δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα την ανάκτηση του χαμένου  δημόσιου χώρου παρουσιάζοντας προτάσεις για το κυκλοφοριακό όπως η πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας και προτάσεις για την ασφάλεια.

Κλείνοντας παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του λέγοντας ότι «είμαστε μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να αλλάξει την πόλη και εγώ είμαι ο προπονητής της, ο σκηνοθέτης που σκιαγραφεί την πόλης και ο μαέστρος της που συντονίζει αυτούς τους πολύ καλούς σολίστ».