Skip to main content

Βουλευτές και ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στον Έβρο

Οι δηλώσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας και του Βελγίου που επισκέφθηκαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Στην περιοχή του Έβρου κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν «Εθνική Συσπείρωση», Ζορντάν Μπαρντέγια και ο Ζερόμ Ριβιέρ, ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος για να δείξουν, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα. Μαζί τους και ο Βέλγος βουλευτής Dries Van Langenhove του επίσης εθνικιστικού κόμματος Vlaams Belang.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ριβιέρ σημείωσε ότι αυτό που διαπίστωσε είναι πως αυτό που συμβαίνει στα σύνορα δεν αποτελεί μια μεταναστευτική κρίση αλλά για μια οργανωμένη επιχείρηση. «Από όσα είδαμε αλλά και σε φωτογραφίες που μας έδειξαν, διαπιστώσαμε πρόκειται κυρίως για νέους άνδρες 18 έως 25 ετών που μιλούν τουρκικά», τόνισε προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν είναι ψεύτης και πως οι μετανάστες που έφερε στα σύνορα είναι χούλιγκαν και τζιχαντιστές. «Δεν χρειάζεται η Ελλάδα μόνο ηθική αλλά και οικονομική στήριξη γιατί δεν φυλάει μόνο τα σύνορα της αλλά κυρίως τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Van Langenhove τόνισε ότι δεν είναι ο Ερντογάν ο σύμμαχος της Ευρώπης αλλά οι Έλληνες, οι απλοί Ευρωπαίοι που φρουρούν τα σύνορα τους. «Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είναι οι φρουροί του μέλλοντος μας και χρειάζονται την πλήρη υποστήριξή μας», δήλωσε επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη του στην προσπάθεια των συνοριοφυλάκων στη «μάχη τους κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, η γαλλική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την περιοχή και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Φερρών Δημήτρη Κολγιώνη, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο.