Skip to main content

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή και αίσχος όσα συμβαίνουν στην Αριστοτέλους

Οι βουλευτές της ΝΔ πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο όπου παραμένουν μετανάστες-Συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΑΤ Λευκού Πύργου.

«Ντροπή και αίσχος» χαρακτήρισαν βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Αριστοτέλους, όπου δεκάδες μετανάστες παραμένουν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ζητώντας να συλληφθούν προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου. Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι αδυνατεί να τους συλλάβει, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα κρατητήρια.

Οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη και Κώστας Γκιουλέκας, και Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, βρέθηκαν στο σημείο, ενώ είχαν και συνάντηση με τον διοικητή του ΑΤ Λευκού Πύργου.

«Η κυβέρνηση μετατρέπει σε άτυπο καταυλισμό την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Είναι αίσχος και ντροπή αυτό που συμβαίνει. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται Μεταφέρονται από διακινητές εδώ για να συλληφθούν. Η αστυνομία προφανώς έχει άλλες εντολές και δεν τους συλλαμβάνει. Αυτό που γινόταν σε Μόρια και Διαβάτα γίνεται τώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να διαχειριστεί το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι έχει πάρει έναν πακτωλό χρημάτων δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι απαιτείται φύλαξη των συνόρων, με ενίσχυση ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. «Πρέπει να επαναπροωθούνται άμεσα όλοι οι παράτυποι και όσοι είναι εδώ να ζουν κάτω από συνθήκες αξιοπρέπειας. Ντροπή οικογένειες με παιδιά να ζουν σε πλατείες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι είναι αποθήκη ψυχών», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Έλενα Ράπτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αδυνατεί να λύσει ένα ζήτημα με κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις».

«Η αποτυχία της κυβέρνησης αντανακλάται στη διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος», είπε ο κ. Καράογλου, ενώ ζήτησε αυστηρή φύλαξη των συνόρων σε συνεργασία με την ΕΕ, διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών, φύλαξη παράνομων μεταναστών σε κλειστά φυλασσόμενους χώρους για να μην μπορούν ανεξέλεγκτα να κινούνται στην Ελλάδα και επίσπευση διαδικασιών για την πιθανή χορήγηση ασύλου σε όσους το δικαιούνται.

«Η κουβέντα που κάναμε έδωσε την εντύπωση ότι υπάρχει άνωθεν εντολή να μη συλλαμβάνονται για να ξεκινήσει η διαδικασία να νομιμοποιηθούν ή να απελαθούν. Η αστυνομία λέει ότι αδυνατεί να τους συλλάβει γιατί δεν υπάρχουν χώροι κράτησης. Αυτό είναι αδιανόητο», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.