Skip to main content

Βουλευτής μέσω… sms ο Νίκος Νυφούδης - Το παρασκήνιο

Από την προσεχή Τρίτη ο Νυφούδης θα είναι βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης και συγχρόνως και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»

Γράφει ο Σαλονικιός

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους ο Σπύρος Βούγιας πληροφορήθηκε ο Νίκος Νυφούδης ότι οσονούπω θα είναι βουλευτής. Η ενημέρωση έγινε μάλιστα από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη μέσω sms. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε στον Νυφούδη ότι μόλις υπέβαλε την παραίτησή της η Κατερίνα Μάρκου και πως η ορκωμοσία θα γίνει την προσεχή Τρίτη 30 Απριλίου.

Βεβαίως ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από όλους τους βουλευτές που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές να παραιτηθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο, θέλοντας έτσι να υπογραμμίζει τη διαφωνία του με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αίροντας το ασυμβίβαστο που υπήρχε μεταξύ υποψήφιου ευρωβουλευτή και εν ενεργεία βουλευτή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της στελέχη και να διατηρήσει την ισχύ κοινοβουλευτική πλειοψηφία της.

Έτσι από την προσεχή Τρίτη ο Νυφούδης θα είναι βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης και συγχρόνως και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα θα είναι ο πέμπτος του Ποταμιού, οι βουλευτές του οποίου ωστόσο, δεν θα μπορούν να αποτελέσουν ξανά Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς βάσει του κανονισμού της Βουλής, άπαξ και μία ΚΟ διαλυθεί απαιτούνται μετά δέκα βουλευτές για την ανασυγκρότησή της.