Skip to main content

Το νέο ιστορικό εφεύρημα του Ζάεφ και οι διαμαρτυρίες στη Σόφια

Ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει μέχρι και 3.000 στρατιώτες στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού μεταναστευτικού κύματος.

Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη που όζει. Πριν ακόμη χωνέψουμε την περίπτωση του Πετσίτη, του φίλου του Ν. Παππά, μας ήρθε η Ξεπαπαδέα. Που επίσης επικαλείται το "νόμιμο" της πράξης, αλλά για το πολιτικά "ηθικόν" πόσους πείθει;

Όπως πάει το πράγμα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο θα τους καλείς με το όνομά τους και αντί για "παρών", θα φωνάζουν "αθώος".

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρείται στο στρατόπεδο μεταναστών των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη και την πιθανότητα να μεταφερθούν προς τα βουλγαρικά σύνορα, ήταν καθησυχαστικός. Δήλωσε όμως ότι εάν θεωρηθεί αναγκαίο, ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει μέχρι και 3.000 στρατιώτες στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού μεταναστευτικού κύματος.

Με τον Τζουμάκα και τον Ραγκούση ο Α. Τσίπρας χτυπάει το παλιό σύστημα. Οι ιδεολόγοι Αριστεροί έχασαν τα μαλλιά τους. Κατάφερε να κατεξευτελίσει την Αριστερά. Η Δεξιά θα τον ευγνωμονεί. Ένας Τσίπρας μόνος του πέτυχε, αυτό που δεν κατόρθωσαν οι αστικές κυβερνήσεις επί δεκάδες χρόνια. Να ντρέπεται κάποιος να λέει ότι είναι Αριστερός...

Είχα εκφράσει τον φόβο μου, και δυστυχώς ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Ετινγκερ, τον επαλήθευσε. Έκρινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών "είναι εξαιρετική" και θα μπορούσε, όπως είπε, να αποτελέσει το παράδειγμα για την επίλυση και άλλων περιφερειακών διενέξεων, όπως το Κυπριακό. Οι Πρέσπες λειτουργούν ως πιλότος για συνεχείς παραχωρήσεις.

Ο διευθυντής της "Φωνής της Αμερικής" για την Ευρασία, Ελέζ Μπιμπεράι, έκανε σκληρή κριτική για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Ο Μπιμπεράι δήλωσε ότι ο Ράμα είναι ένας αυταρχικός, διεφθαρμένος, αλαζονικός κυβερνήτης και η κυβέρνησή του μαστίζεται από βαθιά διαφθορά και κατάχρηση. [Άραγε, οι δηλώσεις αυτές έγιναν χωρίς την έγκριση των αμερικανικών Υπηρεσιών; Τι προαναγγέλλουν;]

Μήπως ξέφυγε πολύ η… "προοδευτικότητα"; Η απόφαση των κοινωνικών υπηρεσιών της Σουηδίας να τοποθετηθούν τρία κορίτσια χριστιανικού θρησκεύματος σε οικογένεια Μουσουλμάνων από τον Λίβανο, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο, στο οποίο ενεπλάκη και η Πολωνία, η οποία δέχθηκε τελικά στο έδαφός της τις τρεις χριστιανές και τον άνεργο πατέρα τους.

Οι ιστορικές γνώσεις του Ζάεφ, είναι του αυτού επιπέδου με τον κολλητό του, ημέτερο πρωθυπουργό. Δήλωση του Ζάεφ στο Κρούσεβο, όπου είπε ότι στο Μέτσκιν Κάμεν και οι Τούρκοι της "Βόρειας Μακεδονίας" πολέμησαν εναντίον των Οθωμανών. Οι σύντροφοί του γέλασαν και οι Τούρκοι της περιοχής του Κρούσεβο μπερδεύτηκαν από το νέο ιστορικό εφεύρημα του πρωθυπουργού».

Φωνάζοντας "Ελευθερία ή Θάνατος για τη Βουλγαρία", περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Σόφια για να διαμαρτυρηθούν για δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να παρέμβει, αναγκάζοντας τη Βουλγαρία να τροποποιήσει το νόμο "περί των Θρησκευτικών Υποθέσεων", προσθέτοντας ότι «η Άγκυρα εργάζεται μέρα και νύχτα για τα συμφέροντα των τουρκικών κοινοτήτων στο εξωτερικό που αποτελούν προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της χώρας».