Skip to main content

Το λάθος της Περιστέρας και η ένωση της Βαρντάσκας με τη Βουλγαρία

Το λάθος της Περιστέρας Μπαζιάνα, η ένωση της Βαρντάσκας με τη Βουλγαρία και η πρόταση Ζουράρι για πραγματικές εκπαιδευτικές εκδρομές.

Έκανε λάθος που έδωσε πολιτική συνέντευξη η κα. Μπαζιάνα. Μπαίνει αυτοβούλως στο κάδρο της κριτικής, και δεν θα είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σύζυγοι πρώην πρωθυπουργών -πλην Μιμής Παπανδρέου- βοηθούσαν τους συζύγους τους απέχοντας. Κάτι ήξεραν. Τώρα, η αντιπολίτευση θα έχει δύο στόχους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που λένε οι σύντροφοί της. Τα ίδια λέει καθημερινά και η κα. Αυλωνίτου.

Οι γερμανικές Αρχές επιβολής του νόμου ανακοίνωσαν ότι έχουν επίγνωση της δήλωσης του Αρμένιου βουλευτή του τουρκικού κοινοβουλίου, Γκάρο Πάιλαν, σύμφωνα με τον οποίο σχεδιάζονται απόπειρες δολοφονιών εναντίον Τουρκο-Αρμενίων και Τουρκο-Αλεβιτών που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει η «Deutsche Welle».

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα των Αρμενίων… Να λύσουν τις διαφορές τους με τους Τούρκους με διάλογο. Έτσι έκανε το ελληνικό ΥΠΕΞ, έλυσε τα ελληνοτουρκικά με διάλογο, και όλα καλά. Να σκεφθείς ότι οι Τούρκοι μαλάκωσαν και δεν διεκδικούν την Κέρκυρα. Σκέφτονται μάλιστα να αποσύρουν και την διεκδίκηση των Γρεβενών. [Είδες τι κάνει ο διάλογος μεταξύ πολιτισμένων λαών;]

Βουλγαρικό δημοσίευμα καταγγέλλει το "μακεδονικό έθνος" και τη "μακεδονική γλώσσα" ως δημιούργημα του καθεστώτος Τίτο που θέλησε με αυτό τον τρόπο να απομονώσει τους βουλγαρόφωνους των Σκοπίων από τη Βουλγαρία, δίνοντάς τους μια άλλη ταυτότητα, τη "μακεδονική", ώστε να αποτραπεί στο μέλλον ένωση της Βαρντάσκας με τη Βουλγαρία.

Η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ αναβλήθηκε με την επίσημη αιτιολογία, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έπρεπε να παραστεί σε ψηφοφορία της Κνεσέτ για τα ωράρια των καταστημάτων. Μένει όμως αναπάντητο ένα ερώτημα: «Γιατί δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία της τριμερούς που ήταν τόσο σημαντική και εμπόδιο ήταν μια ψηφοφορία στην ισραηλινή Βουλή;»

Μήπως, η αναβολή -ή ματαίωση;- που έγινε με πρωτοβουλία του Ισραήλ έχει να κάνει με την πρόσφατη στάση τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, ψηφίζοντας υπέρ του τουρκικού ψηφίσματος;

Οι εκδρομές θα είναι εκπαιδευτικές και όχι του χαβαλέ να τρέχουνε σε διάφορα κωλάδικα και σκυλάδικα, είπε ο Ζουράρις, προτείνοντας να υπάρξει από το υπουργείο προς τις σχολικές μονάδες ρητή μνεία ότι οι εκδρομές θα είναι εκπαιδευτικές και επομένως χρήζουν προετοιμασίας. Θα δίνεται από την αρχή του διδακτικού έτους χρόνος για την προετοιμασία του περιεχομένου της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Αυτό που προτείνει ο Ζουράρις συνέβαινε στο Πειραματικό [των αρίστων και όχι της κλήρωσης], απ’ όπου αποφοίτησε. Κάθε Σάββατο, υπήρχε επτάωρο, όπου την τελευταία ώρα κάθε μαθητής παρουσίαζε -ως ξεναγός- ένα θέμα από τα μέρη που θα επισκέπτονταν. Ήταν πράγματι εκπαιδευτική η εκδρομή και με εκπαιδευτικούς που είχαν συναίσθηση του λειτουργήματός τους.

Μετά την επίσημη τοποθέτηση της Ν.Δ. ότι τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι «είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις». [Απουσιάζει ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Ξεχάστηκε, ή παίζει και το "Νέα Μακεδονία";]