Skip to main content

Βουλή - Εργασιακό: Οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ

Για ένα «πραγματικό φιλεργατικό νομοσχέδιο» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης - Βολές κατά της αντιπολίτευσης από άλλους βουλευτές.

«Η μητέρα των μαχών δεν πάει καλά κ. Τσίπρα! Και είναι λογικό αυτό αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες λειτουργούν ως το "μακρύ χέρι" των κομματικών ηγεσιών της αντιπολίτευσης, που η μόνη τους αγωνία είναι η διετής καταβαράθρωση των ποσοστών τους!» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, και επέκρινε «τις συνδικαλιστές και τις κομματικές ηγεσίες της Αριστεράς» λέγοντας ότι έχουν «πάρει διαζύγιο με τον κόσμο της εργασίας και τα πραγματικά του προβλήματα και γι αυτό είδαμε την πενιχρή συμμετοχή στην απεργία και τους ελάχιστους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ανέφερε πως «ο πολεμικός του λόγου σας στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του νομοσχεδίου και θα αποκαλυφθεί και η υποκρισία σας υπερψηφίζοντας τις περισσότερες διατάξεις του νόμου που με τόση ευκολία σήμερα ονομάζουν ως έκτρωμα, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική σας ένδεια είναι η μήτρα της κακοδαιμονίας σας» .

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νεοκλής Κρητικός χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «ιστορικό καθώς η αξία της εργασίας αποκτά βάρος και γίνεται μετρήσιμο μέγεθος. Ο ευσυνείδητος και τίμιος εργαζόμενος θα προστατεύεται από την κακή εργοδοσία. Ο σκληρά εργαζόμενος θα αμείβεται καλύτερα. Η ψηφιακή κάρτα θα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο προστασίας του εργαζομένου. Ο συνδικαλισμός θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και συμμετοχικότητα».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι «εν κατακλείδι, το νομοσχέδιο επιχειρεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά» εξυπηρετώντας τις ανάγκες της εργασίας στην ψηφιακή οργάνωση της κοινωνίας μας».

Για ένα «πραγματικό φιλεργατικό νομοσχέδιο» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα δικαίωμα των εργαζομένων δεν προσβάλλεται με το νομοσχέδιο! Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δεχθεί 4 ημέρες εργασίας και κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να απολυθεί, επειδή αρνήθηκε να εργαστεί με αυτό τον τρόπο».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Βασιλειάδης επισήμανε πως «είναι κρίμα κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, να χάνεται για μία ακόμα φορά η ευκαιρία ουσιαστικού διαλόγου και παραγωγικής πολιτικής αντιπαράθεσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μέσα στη βουή συνθημάτων προηγούμενων δεκαετιών - για να μην πω αιώνων. Δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για την εργασία του μέλλοντος με όρους του 2017!».