Skip to main content

Βουλή: Αναστολή της συζήτησης και ψήφισης του ν/σ για τα ΑΕΙ ζήτησε ο Τσίπρας

Σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο φέρνει «ευλόγως αντιδράσεις» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή της διαδικασίας στη Βουλή.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισής του.

«Ευλόγως δημιουργεί αντιδράσεις η προσπάθειά σας να νομοθετήσετε σε έναν ευαίσθητο τομέα της παιδείας και πάλι θα νομοθετήσετε στα μουλωχτά» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Να αναλάβετε την ευθύνη και για τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας, να αναλάβετε όμως την ευθύνη, και κυρίως γι αυτό, για το γεγονός ότι αν δεν αναστείλετε τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης σήμερα θα υπάρξουν ευλόγως αντιδράσεις και ευλόγως διαμαρτυρίες και ευλόγως συγκεντρώσεις, οι οποίες πιθανόν και θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Εσείς θα αναλάβετε την ευθύνη».

«Σας ζητώ λοιπόν την ύστατη στιγμή» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να αναστείλετε τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας. Η καλύτερη πράξη που θα οδηγούσε και στην αποκλιμάκωση των διαμαρτυριών και των συγκεντρώσεων. Και φέρτε το ίδιο νομοσχέδιο, μην αλλάξετε ούτε γραμμή, αμέσως μόλις θα υπάρχει δυνατότητα να το συζητήσουμε σε συνθήκες μεγαλύτερης άνεσης, όχι με τη δαμόκλειο σπάθη της μόλυνσης και της εξάπλωσης του ιού πάνω από το κεφάλι μας».

«Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.