Skip to main content

Βουλή: Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ακραίες ιδεοληπτικές εμμονές του.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ακραίες ιδεοληπτικές εμμονές του με τη κοινοβουλευτική του εκπρόσωπο Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να καταλογίζει στη κυβέρνηση διχαστικό λόγο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και ραγδαίες και παρά την έντονη τουρκική προκλητικότητα εμείς αντιμετωπίζουμε με συγκεκριμένο τρόπο και στρατηγική το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός. Παράλληλα, τόνισε ότι οι σωστοί χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν άμεσο και θετικό αποτέλεσμα και για πρώτη φορά ευρωπαίοι ηγέτες επισκέφθηκαν τα σύνορα στον Έβρο και καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα ενώ ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα υπέρ της Ελλάδας.

Ο κ. Λιβανός απέρριψε την πρόταση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και του ΚΙΝΑΛ για την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τονίζοντας ότι δεν θα προσθέσει τίποτα το θετικό ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να το ζητά καθώς ως κυβέρνηση, στο κεφαλαιώδες ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών δεν συζήτησε με κανένα. Ακόμα υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με το κλείσιμο των συνόρων για τους παράνομους μετανάστες κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία για να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις και απομονωθεί και όχι γιατί έγινε ξαφνικά υπεύθυνος πολιτικός. «Εμμένετε σε ένα διχαστικό διάλογο. Με τις ακραίες τοποθετήσεις στελεχών σας και τις ιδεοληψίες σας οδηγείτε σε πόλωση, πάνω σε ένα εθνικό θέμα που είναι απαραίτητη η ομοψυχία», τόνισε ο κ. Λιβανός.

Έντονη κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, καταλογίζοντας του λαϊκισμό. «Ξεκαθαρίζουμε μια και καλή ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την πατρίδα και για την Ευρώπη, το οποίο εξελίσσεται γιατί δεν είναι στατικά τα πράγματα και δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με κομματικές παρωπίδες. Με σωστές αποφάσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και δόγμα μας "πρώτα η Ελλάδα" διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας», κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Απαντώντας η κ. Ξενογιαννακοπούλου, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για «απόλυτα διχαστικό λόγο και ιδιαίτερα προσβλητικές αναφορές στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη στιγμή με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα σύνορα του Έβρου» και πρόσθεσε ότι, οι αστήρικτες κατηγορίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβάλλουν στην εθνική συνεννόηση και ομοψυχία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες αυτές τις στιγμές.

Ακόμα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μας διαβάσετε τα συμπεράσματα. Γιατί εμείς είδαμε μόνο ωραία λόγια, όπως και στην επίσκεψη στον Έβρο - που είπαμε ότι ήταν θετική επίσκεψη και όσον αφορά τα κονδύλια που θα ληφθούν από τη χώρα μας - αλλά δεν είδαμε ούτε μια φράση καταδίκης της εργαλειοποίησης που κάνει η Τουρκία, ούτε μια φράση καταδίκης και αποδοκιμασίας για την ακύρωση της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας».