Skip to main content

Στη Βουλή η τροπολογία για την προκαταβολή σύνταξης 360 έως 384 ευρώ

Η τροπολογία για τις συντάξεις κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης, και την απαγόρευση για δύο χρόνια της μετακίνησης υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ. Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, 17/02/2021.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκαν βουλευτικές τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ για την επέκταση της "προσωπικής διαφοράς" και του ΜέΡΑ25 για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν:

1.Τροπολογία βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής με την οποία, η προσωπική διαφορά του άρθρου 27 του ν. 4354/2015, που επεκτάθηκε με το άρθρο 45 του ν.4569/2018, να χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 και σε αυτούς που αντιστοίχως προσλαμβάνονται ή μετατάσσονται μετά τη δημοσίευση παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.E.), καθώς επίσης και ως διοικητικό προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου Κράτους (Ν.Σ.Κ.) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ελ.Συν.).

2.Τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ για την επέκταση της προσωπικής διαφοράς του άρθρου 45 ν.4569/2018 και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ίδιου άρθρου που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί από τις 11.10.2018 και μετά.

3.Τροπολογία βουλευτών του ΜέΡΑ25, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής του κόμματος Γ. Βαρουφάκη, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ (17%, 9% και 4%) στα 27 από τα 32 νησιά του Αιγαίου, για τα οποία ο ΦΠΑ είχε αυξηθεί στο 24%, 13% και 6% από 1/1/2018.