Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΟΥΛΗ: ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 153 «ΝΑΙ» ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Στην ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, 153 βουλευτές ψήφισαν «ναι», έναντι 131 που το καταψήφισαν - Ίδιες ψήφοι για το άρθρο 3.

Ψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε της χθεσινής μαραθώνιας συζήτησης και την οποία αιτήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, 153 βουλευτές είπαν «ναι» επί της αρχής, έναντι 131 που το καταψήφισαν.

Το άρθρο 3 που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου και είχε προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 131 βουλευτές.

Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντά σε όσα ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον κανονισμό λειτουργίας που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ θυγατρική της ΔΕΗ “Ανανεώσιμες Α.Ε”. «Ο κ. Χατζηδάκης επιμένει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του - αν έχει απομείνει κάτι μετά το χθεσινό φιάσκο του στη Βουλή. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για τελευταία φορά:

1. Ο κανονισμός εργασίας που παρουσιάζει δεν συμφωνήθηκε ούτε ίσχυσε ποτέ.

2. Η μονιμότητα έχει καταργηθεί με νόμο ήδη από το 2012.

3. Ο ίδιος ισχυρίστηκε χθες, αν και σήμερα τα αλλάζει ότι με τον κανονισμό εργασίας - που ουδέποτε ίσχυσε - διαχωρίζονταν ως προς τις αμοιβές τους οι εργαζόμενοι σε παλιούς και νέους. Κανένα θέμα δεν τέθηκε εξάλλου στην ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη μονιμότητα αλλά για την άνιση αμοιβή για ίση εργασία που θέσπισε με το νόμο του τροποποιώντας μονομερώς και αντισυνταγματικά τη σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν επομένως: είτε ο υπουργός αντιμετωπίζει προβλήματα κατανόησης οπότε συγχωρείται, είτε λέει επίτηδες ψέματα πράγμα που μας κάνει απλώς να τον λυπόμαστε», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή συζήτηση προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ