Skip to main content

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής από τις επιτροπές το πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Εγκρίθηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Δημήτρης Καβαδέλλας δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύων, Νίκος Μανιός, ρώτησε τον κ. Καβαδέλλα αν το «παρών» που εκφώνησε είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή.

Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής Μάριος Γεωργιάδης εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει εξ' αρχής.