Skip to main content

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για άσυλο και ΟΤΑ

Το άρθρο 64 του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα των δήμων και το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο 64 του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Ακολούθησε ψηφοφορία για σειρά άρθρων τα οποία έγιναν και αυτά δεκτά από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία σημαδεύτηκε με αρνητικό τρόπο από την πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, ελάχιστη ώρα πριν από την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, να καταθέσει προς ψήφιση δύo τροπολογίες: για το πλαφόν στις συντάξεις και τον βάσιμο λόγο απόλυσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εκρηκτικές αντιδράσεις και, τελικώς, την αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το περί το άσυλο άρθρο του πολυνομοσχεδίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΜέΡΑ25 δεν βρίσκονταν στην αίθουσα, επιμένοντας στη στάση αποχής. «Αν επιστρέφαμε, θα νομιμοποιούσαμε το σύνολο της διαδικασίας, άρα και την ψήφιση των τροπολογιών», σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.