Skip to main content

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως η κυβέρνηση συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Τσίπρας θα καταγγείλει παράνομες παρακολουθήσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη θεσμικής προσέγγισης του θέματος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στην λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας χωρίς όμως να υπονομευτεί το κρίσιμο επιχειρησιακό τους έργο. Παράλληλα, αναμένεται να απορρίψει τις κατηγορίες που του προσάπτει η αντιπολίτευση και να χαρακτηρίσει μυθεύματα όσα γράφονται περί χρήσης του λογισμικού Predator από την ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση ενώ παράλληλα οχυρώνει θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό και να καταγγείλει κυβερνητικό μηχανισμό παράνομων παρακολουθήσεων που πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ξεκινά στις 9 το πρωί ενώ όπως φάνηκε από την διαδικασία που προηγήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υπέρ των προωθούμενων διατάξεων ψηφίζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ καταψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.