Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η WALL STREET ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Είχαν προηγηθεί οργισμένες αναρτήσεις του Τραμπ κατά της Κίνας μετά την απόφαση του Πεκίνου να ανακοινώσει δασμούς 75 δισ. σε αμερικανικά προϊόντα

Βουτιά σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή μετά την νέα επίθεση του Τραμπ κατά της Κίνας.

O Dow Jones σημείωσε απώλειες κατά 2.37%, κλείνοντας στις 25.629,30 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,59% κλείνοντας στις 2.847,11 μονάδες, ενώ οι απώλειες του Nasdaq έφτασαν το 3% με τον δείκτη να κλείνει στις 7.751,77 μονάδες.

Είχαν προηγηθεί οι οργισμένες αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ κατά της Κίνας μετά την απόφαση του Πεκίνου να ανακοινώσει δασμούς 75 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία και τα αυτοκίνητα.

«Η χώρα μας ανόητα έχει χάσει τρισεκατομμύρια δολάρια με την Κίνα εδώ και αρκετά χρόνια. Μας έχουν κλέψει την πνευματική μας περιουσία με ρυθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και θέλουν να συνεχίσουν. Μην το αφήσετε να γίνει. Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και ειλικρινά θα ήμασταν καλύτερα χωρίς αυτούς. Επομένως διατάζω όλες τις εταιρείες να αναζητήσουν εναλλακτικές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνω και την επιστροφή στην πατρίδα και την παραγωγή προϊόντων στις ΗΠΑ» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Τραμπ.

Απαντώντας το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ απέρριψε την «εντολή» Τραμπ. «Μολονότι συμμεριζόμαστε την απογοήτευση του προέδρου (σ.σ. για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε το Πεκίνο), πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική δέσμευσή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του Επιμελητηρίου, Μάιρον Μπρίλιαντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας», πρόσθεσε, καλώντας και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ