Skip to main content

Βουτιά στα χρηματιστήρια της Κίνας λόγω του κορωνοϊού

Η βουτιά σχεδόν κατά 8% του σύνθετου δείκτη του χρηματιστήριου της Σανγκάης ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Ποσό 393 δισεκ. δολαρίων εξανεμίστηκε από τον κινεζικό χρηματιστηριακό δείκτη αναφοράς σήμερα, με το γιουάν και τις τιμές των εμπορευμάτων να καταγράφουν βουτιά καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τον οικονομικό του αντίκτυπο σημάδεψαν την πρώτη ημέρα συναλλαγών στην Κίνα μετά την έλευση του νέου κινεζικού έτους.

Η βουτιά σχεδόν κατά 8% του σύνθετου δείκτη του χρηματιστήριου της Σανγκάης ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Το κινεζικό νόμισμα, αναφέρει το ΑΜΠΕ, ξεπέρασε το επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο, ενώ τα εμπορεύματα που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη Σανγκάη, από το φοινικέλαιο έως τον χαλκό, υποχώρησαν στο κατώτερο επιτρεπόμενο όριο διαπραγμάτευσης.

Το μαζικό ξεπούλημα σημειώθηκε καθώς η κεντρική τράπεζα προχώρησε στη μεγαλύτερη ένεση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από το 2004 και παρά τις προφανείς ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών να περιοριστούν οι πωλήσεις.