Skip to main content

Βουτιά στο φθινόπωρο – Πιθανή μεταβολή του καιρού στις αρχές Οκτώβρη

Το διάστημα 2-6/10/2019, με πιο πιθανό το διήμερο 4-5/10, ο καιρός στη χώρα μας ενδέχεται να μεταβληθεί σημαντικά με ισχυρές βροχές

Το φετινό φθινόπωρο ξεκίνησε με μία αρκετά σταδιακή-τυπική μετάβαση από το καλοκαίρι προς τον χειμώνα, με εκδήλωση τόσο ήπιων βροχών όσο και ισχυρών ωστόσο καταιγίδων σε περιοχές της χώρας μας.

Το επόμενο βήμα προς τον χειμώνα, σύμφωνα με το northmeteo.gr, φαίνεται να λαμβάνει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση του καιρού από το northmeteo, το μοτίβο της κυκλοφορίας φαίνεται να παίρνει μία πιο χειμερινή χροιά μέσα στο επίμαχο διάστημα (2-6/10/2019) με τον Αζορικό αντικυκλώνα να ακολουθεί βορειότερη κίνηση, ωθώντας έτσι ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη.

Αυτές οι ψυχρές αέριες μάζες θα καταφέρουν πιθανότατα να φτάσουν ως το ύψος της βόρειας Αδριατικής δημιουργώντας συνθήκες κυκλογένεσης. Η πιθανή ύφεση που θα προκύψει θα επηρεάσει τη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, δίνοντας ένα πιο φθινοπωρινό πλέον άρωμα στον καιρό.

Το διάστημα 2-6/10/2019, με πιο πιθανό το διήμερο 4-5/10, ο καιρός στη χώρα μας ενδέχεται να μεταβληθεί σημαντικά με ισχυρές βροχές κατά βάση στη δυτική και νότια χώρα.

Να σημειωθεί πως ο καιρός θα καταστεί άστατος σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές των ορεινών της βορειοδυτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 6-8°C σχεδόν σε όλη τη χώρα.