Skip to main content

Βούτσης: Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ακόμα ότι «υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά».

«Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015» παραδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;», ο κ.  Βούτσης μίλησε για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπογραμμίζοντας πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές (...) για το τι πρέπει να κάνουμε, και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους, που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους, να βοηθήσουν, ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης» σημείωσε, σύμφωνα με το skai.gr.

«Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα… Πουθενά. Σε κανένα υπουργείο, σε κανένα μαζικό χώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ακόμα ότι «υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογική προεδρία ή δε θα προχωρούσαμε, με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε, και την εκτίμηση που είχαμε από αυτές τις πληροφορίες  για το πώς ετοιμαζόντουσαν οι ξένοι κλπ»

Αναφερόμενος εξάλλου στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη μιας «γενναίας πολιτικής συμμαχιών».