Skip to main content

Βούτσης: Δεν μιλιούνται στην Ελλάδα τα «μακεδονικά», δεν δίνουμε κάτι

Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ «έχουν την γλώσσα τους, το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί...», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται στην ΠΓΔΜ μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ «έχουν την γλώσσα τους, το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί...». Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «όταν και όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα περάσει».

«Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή», τόνισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα».