Skip to main content

Βούτσης: Δεν θα συμμετέχει στις Επιτροπές η ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης προέβη σε χειροδικία εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Την αποβολή σύσσωμης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τις επικείμενες συνεδριάσεις των Επιτροπών για το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για το σημερινό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον του Νίκου Δένδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προέβη σε χειροδικία εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο (δείτε εδώ).

«Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής. Επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά. Κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο. Οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής».