Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΒΟΥΤΣΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα δημοκρατίας, εξαιτίας του χειρισμού κάποιων θεμάτων, εκ μέρους της ΝΔ.

Ζήτημα δημοκρατίας, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα πράγματα, έθεσε ο Νίκος Βούτσης στο κανάλι της Βουλής

Ο κ. Βούτσης μίλησε για τοξικότητα, την οποία, όπως είπε, επιδιώκει η κυβέρνηση με τη «σκανδαλολογία», που είναι «μέρος του επιχειρούμενου αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εξελίξεων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ, πλευρές του ζητήματος δημοκρατίας, τόνισε, «είναι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την επί της ουσίας κατάργηση των διαδηλώσεων, το πλήρες αδιέξοδο στην προανακριτική για τη Novartis και το περίφημο σκάνδαλο της αδιαφανούς διάθεσης των 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η σκανδαλολογία, στην οποία έχουν επιδοθεί «κύκλοι» τον τελευταίο μήνα, προφανώς με την επίνευση, την ανοχή και τη στήριξη και της κορυφής της ηγεσίας της ΝΔ, έχει ως μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από αυτά τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία τώρα θα πρέπει κανείς να πάρει θέση».

Μιλώντας για επικείμενη αύξηση της ανεργίας και πρόβλημα στην οικονομία τους επόμενους μήνες, σχολίασε ότι η κυβέρνηση «θέλει να χειραγωγήσει κάποιες εξελίξεις, ακόμα και προληπτικά» και γι' αυτό, όπως είπε, «μέσω κασετών, διαρροών, δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμορφώνει δυστυχώς ένα τοξικό κλίμα».

Αναφερθείς στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει την κοινωνία σιωπηλή και χειραγωγούμενη». Είπε ότι ήδη υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα του κ. Δένδια από το 2013, που δίνει τη δυνατότητα όταν είναι είκοσι, τριάντα άτομα να τους υποδεικνύει η αστυνομία και να πορεύονται στο περιθώριο του δρόμου ή στο πεζοδρόμιο. «Αυτό υπάρχει και μένει να εφαρμοστεί», τόνισε, για να σημειώσει ότι όμως το νομοσχέδιο «έρχεται προληπτικά για να μη γίνουν αυθεντικές, ελεύθερες διαδηλώσεις που θα προκύψουν σε όλη την Ελλάδα με βάση το κοινωνικό ζήτημα το οποίο ανακύπτει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ