Skip to main content

Βούτσης: Μεταξύ 10 - 13 Ιουνίου στον ΠτΔ ο Τσίπρας για τις εκλογές

Επιβεβαίωσε ότι έως την ερχόμενη Παρασκευή θα ψηφιστούν δύο Κυρώσεις, οι Κώδικες της Δικαιοσύνης και η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Την κατάθεση τροπολογιών στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογραμμίζοντας πως «ευελπιστώ πως δεν θα είναι πολλές ούτε θα έχουν «φωτογραφικό» χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως από 10 έως 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσει για την απόφαση του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του διατάγματος για την διάλυση της Βουλής αλλά έως τότε το κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργεί.

«Η Βουλή διαλύεται με πρόταση του πρωθυπουργού. Μέχρι τότε θα είναι ανοικτή» ανέφερε σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν θεωρώ πιθανό να υπάρξει συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έως την ερχόμενη Παρασκευή θα ψηφιστούν δύο Κυρώσεις, οι Κώδικες της Δικαιοσύνης και η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπογραμμίζοντας πως «δεν αποκλείω να υπάρξει και μικρός αριθμός τροπολογιών. Ευελπιστώ ότι δεν θα είναι πολλές ούτε θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα».